Міський голова Андрій Райкович проінспектував роботу комунальних служб у Кропивницькому

Середа, 11 січня 2017 00:00

Майже тиждень сильні снігопади тривають у Кропивницькому. Щодня на боротьбу з ним виходять працівники комунальних служб обласного центру, працюють здебільшого вночі. Сьогодні, 11 січня, міський голова Кропивницького Андрій Райкович зробив черговий об’їзд території міста, щоб проінспектувати якість їхньої роботи.

Очільник міста оглянув стан доріг на багатьох вулицях Кропивницького, вислухав скарги громадян, поспілкувався із перевізниками. На час морозів в місті відкриті пункти тимчасового обігріву. 14 стаціонарних і один – мобільний, відкритий 5 січня, напередодні різкого пониження температури. Андрій Райкович перевірив, як він працює. Рятувальник Руслан Потєєв відзвітував, що за тиждень роботи сюди звернулися близько 20 людей.

А от на кінцевій зупинці тролейбусів, біля Лісопаркової, водії просять прочистити місце відстою машин. Розповідають, що тут важко розвертатись. Не зволікаючи, міський голова подзвонив своєму заступнику Олександру Мосіну, аби той якнайшвидше відреагував, і прислав необхідну техніку.

Є скарги і у пішоходів. Вони просять краще розчищати тротуари та місця переходів через дороги. Кажуть тут, подекуди, снігу по коліно. Міський голова Андрій Райкович зазначив, що якісному прибиранню часто заважають автолюбителі. Через припарковані машини комунальній техніці важко працювати.

- Нам потрібно знову і знову звертатися до водіїв щоб вони прибирали свої автомобілі, - відзначив у розмові з людьми очільник міста. - Наші поліцейські також повинні робити їм зауваження. А ще - працювати на упередження. Звернули увагу, що машини стоять довго – розібратися у чому причина. Особливо в нічний час, коли виїжджає працювати комунальна техніка. Тоді всі магістральні дороги повинні бути чистими від транспорту.

Загалом роботою комунальників Андрій Райкович лишився задоволений. Тепер, зазначив міський голова, необхідно зосередитись на вивезенні снігу та активніше братися за розчищення від снігу невеликих вулиць та провулків.

Усі новини