Міський голова Андрій Райкович наклав вето на встановлення у Кропивницькому нових МАФів

Понеділок, 4 червня 2018 20:33

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович наклав вето на видачу дозволів для розміщення на території обласного центру будь-яких малих архітектурних форм торгівельного призначення. Про це  очільник міста заявив під час апаратної наради сьогодні, 04 червня.

Підставою для такого рішення стали чисельні звернення мешканців обласного центру на «гарячу лінію» міського голови і відгуки у соціальних мережах щодо випадків встановлення на вулицях Кропивницького торгових кіосків, які  відверто спотворюють архітектурну привабливість міста.  вето діятиме до моменту розробки та затвердження виконавчим комітетом чи міською радою  плану і умов розміщення малих архітектурних форм у Кропивницькому.

- Доки не буде якісно підготовлений  план,  затверджений виконкомом, а якщо потрібно, то і міською радою – не буде жодного нового МАФу, ніяких будівництв. Не можна будувати кому що насниться, і як хто задумав!, – наголосив Андрій Райкович. – І спробуйте комусь дати дозвіл на встановлення хоч одного кіоску до розробки такого плану.

Крім того, Андрій Райкович зобов’язав здійснювати усі  процедури зі встановлення тимчасових торговельних споруд виключно за участі управління містобудування та архітектури міської ради.

- У міській раді  є головний архітектор міста, який несе особисту відповідальність перед громадою за всі архітектурні рішення, - акцентував увагу міський голова. -  Місця, де можна розміщувати об’єкти торгівлі, мають бути чітко визначені і узгоджені з головним архітектором. І локації, і зовнішній вигляд торговельних споруд  повинні повністю відповідати пріоритетам розвитку міста, створенню нових робочих місць, розширенню легального сектору економіки, юридичній чистоті всіх рішень. І тільки після цього – будуймося.

Усі новини