Міська влада тримає на контролі процес початку опалювального сезону у Кропивницькому

Понеділок, 23 жовтня 2017 16:23

Тема початку опалювального сезону була центральною сьогодні, 23 жовтня, на нараді заступника міського голови Олександра Мосіна з керівниками комунальної сфери міського господарства і під час його робочої зустрічі з директорами теплогенеруючих підприємств.

Олександр Мосін відзначив, що опалювальний сезон розпочався в обласному центрі 22 жовтня і тепло обов’язково поступить до житла кропивничан та об’єктів соціально – культурної сфери. Місто повністю провело необхідні підготовчі роботи, виконало всі умови НАК «Нафтогаз України» щодо реструктуризації заборгованості і готове до прийому тепла. У той же час, «на гарячій лінії» міського голови, в соціальних мережах мешканці міста продовжують скаржитися на відсутність опалення в дитячих садочках, квартирах, закладах охорони здоров’я.

Процес запуску тепла – технічно складна процедура, звернув увагу заступник міського голови. Від моменту його початку до нагріву батарей в оселях має пройти певний час.

- Наприклад, міська ТЕЦ на теперішній момент продовжує розкрутку турбін, - відзначив Олександр Мосін. – Особливістю функціонування міської теплоелектроцентралі є той факт, що тепло - це вторинний продук, а первинним залишається вироблення електроенергії. Тож, щоб пар почав нагрівати теплоносій в мережі, турбіни станції мають стабільно увійти в робочий режим. За інформацією керівництва КП «Теплоенергетик», тепло до абонентів підприємства почне надходити вже сьогодні увечері. Обидві котельні підприємства на селищі Новому вже запущені і подають тепло.

Є проблема і з найбільшою котельнею у Кропивницькому – Піденно-Західною, яка забезпечує опалення 2/3 всієї інфраструктури обласного центру. Спеціалісти «Кіровоградгазу» виявили пошкодження газової діаметром 50 міліметрів на вході до котельні і виконують там відновлювально-ремонтні роботи. Із їх завершенням можна буде розпочати запуск ПЗК.

Інформація щодо ходу початку сезону опалення у Кропивницькому, переліку об’єктів, де з’явилося тепло, щогодини надходить до заступника міського голови.

Усі новини