Міська влада послідовно реалізує програму “Спортивне місто”: у Кропивницькому завершено капітальний ремонт ще у трьох шкільних спортивних залах

Понеділок, 27 березня 2017 19:26

Кропивницький залишається мабуть єдиним містом, де надзвичайно потужно реалізується програма підтримки фізичної культури і спорту в закладах освіти. Започаткована ініціатива міського голови Андрія Райковича вже минулого року підтвердила свою ефективність. Вперше за рік в обласному центрі було капітально відремонтовано сім спортивних залів.

Міська влада не збавляє обертів. Сьогодні, 27 березня, у Кропивницькому, після виконаних капремонтів, відкрили ще три оновлені зали у школах міста. Керівництво міста, спортивна громадськість урочисто перерізали стрічки і дали старт юним спортсменам на початок занять фізичною культурою і спортом у сучасних, із найновішим обладнанням приміщеннях відразу трьох закладів освіти обласного центру - №№ 17, 4 та 23.

В урочистостях взяли участь ті, хто доклав багато зусиль, щоб це спортивне свято прийшло якнайшвидше до вчителів та їх учнів: міський голова Андрій Райкович, секретар міської ради Андрій Табалов, заступники міського голови Олександр Грабенко та Наталія Дзюба, начальник управління капітального будівництва Віктор Ксеніч.

Так, у загальноосвітній школі №17 виконано великчезний обсяг робіт. Замість старої підлоги постелено нове спеціальне спортивне покриття, замінені вікна, вирівняні та пофарбовані стіни, оздоблені тематичними малюнками. Також оновлену залу обладнали сучaсними систeмaми вeнтиляції тa освітлeння. Загалом на капітальний ремонт зали у школі №17 витрачено 1, 459 мільйонів гривень та закуплено спортивний інвентар на 60 тисяч гривень.

А от у спортивній зaлі школи №23 нeобхідність робити кaпітaльний рeмонт виниклa чeрeз тріщини, які утворились у стінaх будівлі. В ході рeконструкції булa повністю зaмінeнa електромережа, вікнa зменшили у розмірах для крaщого тeплозбeрeжeння і усунeння протягів. Ремонт спортивної зали коштував 400 тисяч гривень, а придбання баскетбольних щитів, волейбольної сітки та гімнастичних лав обійшлося трохи більше, як 43 тисячі гривень.

Масштабний ремонт завершено і у загальноосвітній школі №4, на який із міського бюджету було виділено 1, 198 мільйона гривень. У залі відремонтовані стіни і стеля, замінені вікна, постелена спеціальна спортивна підлога, а крім того, наведений лад у роздягальнях. Встановлений і новий спортивний інвентар на суму 65, 8 тисяч гривень.

За словами Андрія Табалова, фізична культура відіграє визначальну роль у шкільні роки для кожного учня, адже головне завдання освіти, на думку серетаря міської ради, — сформувати із кожної дитини всебічно розвинену особистість. І міська влада робитиме все, щоб таке комплексне виховання дітей у кропивницьких школах відбувалося у максимально комфортних умовах.

У свою чергу, міський голова наголосив на тому, що діти були є і будуть головним пріоритетом для міської влади.

- Тепер покращувати свої спортивні здобутки ви зможете в найкращих умовах, - зазначив під час вітальної промови Андрій Райкович. - Ми пишаємося, тим, що в нашому місті є така талановита молодь, і нам є для кого, і заради кого працювати. Тож ми і надалі

будемо відновлювати спортивні зали в школах, купувати мультимедійні дошки та облаштовувати комп’ютерні класи. Адже нам потрібна здорова, освічена, талановита молодь.

Кожна школа під час святкових заходів з нагоди відкриття оновлених спортзалів представила найкращих своїх спортсменів, переможців у міських та всеукраїнських змаганнях.

Усі новини