Міська влада Кропивницького тримає слово: рішення з питань наведення ладу у землевпорядній документації приймаються за спрощеною процедурою

Вівторок, 19 березня 2019 22:17

Сьогодні, 19 березня, розпочала свою роботу п’ятнадцята сесія міської ради Кропивницького. Міська влада дотримала свого слова і одними з перших були прийняті рішення з питань регулювання земельних відносин, які дозволять двом кропивницьким підприємствам достатньо оперативно належним чином зареєструвати землевпорядну документацію в Держземкадастрі і зменшити таким чином для себе плату за землю.

Скорочена процедура прийняття таких рішень є результатом домовленостей міського голови Андрій Райковича і підприємців обласного центру у спільному опрацюванні нормативно грошової оцінки землі та напрацюванні алгоритму допомоги бізнесу навести лад у землевпорядній документації.

Зокрема, першими про допомогу звернулися керівники ТДВ «Кіровоградгідроспецбуд» та ПрАТ «Завод «Сегмент». Рішенням міської ради їм надано дозволи на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки по вулиці Промисловій, 4 та на проведення інвентаризації земель по вулиці Генерала Родімцева, 83, відповідно.

Після затвердження розроблених проектів у витягах із нормативно-грошової оцінки земельних ділянок зникне  максимальний, свого роду штрафний, коефіцієнт  функціонального використання землі Кф=3 і плата за землю у двох суб’єктів підприємницької діяльності знизиться у 2,5 рази.

У свою чергу, Павло Домків - перший заступник директора підприємства, яке виконувало нормативно-грошову оцінку земель у Кропивницькому - командитного товариства «Науково-впроваджувальна фірма «Нові технології» запевнив депутатський корпус у готовності взяти найактивнішу участь у доопрацюванні власного проекту на підставі  нових статистичних даних.

Оперативно організувати  виконання цієї роботи міський голова Андрій Райкович доручив своєму профільному заступнику Олександру Мосіну.

- Продовжуйте консультації, вивчайте детально питання і виконайте всі наші домовленості з підприємцями міста, - наголосив міський голова. – За два тижні після опрацювання необхідно вийти на депутатські слухання і зрештою на сесію з повністю підготовленим пакетом пропозицій щодо змін до нормативно-грошової оцінки землі у Кропивницькому.

А депутат міської ради Олександр Цертій заявив про свою готовність не вносити підготовлений ним проект рішення ради про скасування нової нормативно-грошової оцінки землі у Кропивницького на двотижневий період опрацювання документу.

Усі новини