Міська комісія з питань ТЕБ та НС зобов’язала ВАТ «Кіровоградгаз» забезпечити стабільне газопостачання теплогенеруючих підприємств Кропивницького

Вівторок, 27 лютого 2018 15:20

Позачергове засідання міської комісії  з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій    відбулося у міській раді Кропивницького сьогодні, 27 лютого.   

Нагальність оперативного скликання комісії визначена загрозою відключення котелень теплогенеруючих підприємств обласного центру від газопостачання в період значного зниження температури зовнішнього повітря, відзначив голова комісії Олександр Мосін. Про наміри припинити постачання газу керівництво ВАТ «Кіровоградгаз» заявило у своєму листі на адресу міської ради та ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА».

   Ситуацію з теплопостачанням у Кропивницькому ускладнила погода. За повідомленням Кіровоградського обласного центру з гідрометеорології  вдень 27 лютого та вночі 28 лютого на території міста очікуються складні погодні умови: сильний сніг, вітер 15-20 м/с, сильні хуртовини, снігові замети, на дорогах ожеледиця.   Температура повітря становитиме 10°-14° морозу. 

Теплові підприємства Кропивницького мають усі необхідні договори на постачання газу і визначені його ліміти на отримання у третій декаді грудня та першій декаді березня, підкреслив під час засідання комісії Олександр Мосін, а розрахунки за газ з рахунків теплогенеруючих підприємств міста здійснюються і перерозподіляються між постачальниками, транспортувальниками і розподільниками блакитного палива автоматично. Тож у ВАТ «Кіровоградгаз» немає підстав посилатися на заборгованість за власні послуги.

Комісія своїм рішенням зобов’язала ВАТ «Кіровоградгаз» з метою недопущення виникнення надзвичайної ситуації в опалювальний період 2017/18 року забезпечити стабільне газопостачання  теплогенеруючому підприємству ДП «Кіровоградтепло»  ТОВ «ЦНТІ УНГА». Одночасно газорозподільна компанія може опрацювати можливість вирішення спірних питань з ДП «Кіровоградтепло»  щодо розрахунків за спожитий газ в судовому порядку.

Керівникам ДП "Кіровоградтепло" ТОВ ЦНТІ УНГА та КП "Теплоенергетик" мають негайно інформувати міський антикризовий енергетичний штаб про виробничо-технічну зупинку теплогенеруючих котелень та про дебіторську заборгованість всіх категорій споживачів за надані послуги теплопостачання.

Виконавчі органи Міської ради міста Кропивницького, ЖЕО, ОСББ, ОЖБК та інші балансоутримувачі багатоповерхових будинків, відповідно до прийнятого рішення, мають проводити моніторинг дотримання температурного режиму та в разі необхідності вживати необхідні заходи щодо недопущення розгерметизації внутрішньо будинкових систем опалення, про що інформувати  міський антикризовий енергетичний штаб.

Юридичне управлінню Міської ради міста Кропивницького отримало доручення за необхідністю опрацювати можливість вирішення спірних питань щодо відновлення газопостачання між теплогенеруючими підприємствами міста Кропивницького та ВАТ «Кіровоградгаз» в судовому порядку.

Для ознайомлення витяг протокольного рішення направлено до Кропивницького відділу поліції ГУНП України в Кіровоградській області, управління Служби безпеки в Кіровоградській області та до Кіровоградської місцевої прокуратури.

Усі новини