Мікрорайон Новий у Кропивницькому має відтепер власний Офіс поліцейського громади

П'ятниця, 9 липня 2021 15:24

В рамках співпраці міської влади та обласної поліції, що визначена спеціальним меморандумом, сьогодні, 09 липня, на території мікрорайону Нового відкрилася поліцейська станція - Офіс поліцейського офіцера громади.

Участь у відкритті взяли міський голова Кропивницького Андрій Райкович та начальник Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області Роман Козьяков.

Гроші на ремонт і облаштування приміщення, на закупівлю техніки було виділено із міського бюджет. Більше того, міська рада придбала для нової дільниці і службовий автомобіль - всі ці видатки міському бюджету обійшлися майже в один мільйон гривень.

- Кропивницька міська рада не просто підтримала на словах цей проєкт, а й долучилася ділом: за бюджетні кошти, а це майже один мільйон гривень, зробили ремонт, закупили техніку і придбали службовий автомобіль, - зазначив Андрій Райкович.

Очільник міста рішуче налаштований послідовно і предметно працювати над покращенням інфраструктури колишнього селища, а нині - мікрорайону Кропивницького.

- Мікрорайон Новий це вже частина міста Кропивницького й інакше ми не розглядаємо цю територію. Вже готовий проєкт ремонту вулиці Металургів і ми обов'язково побудуємо тут нову дорогу. Сюди пішов сучасний громадський транспорт — тролейбуси на автономному ходу. І це вже реальність, це не мрії чи обіцянки. Послідовність виконання наших заяв - це основа стабільного розвитку мікрорайону, - наголосив  міський голова Кропивницького.

Поліцейським офіцерам громади він побажав неухильно захищати інтереси та безпеку місцевих жителів.

Двоє поліцейських Євген Роздобудько та Андрій Клименюк, які працюватимуть в цьому офісі, пройшли спеціальну підготовку в Харкові, перевірку поліграфом, що свідчить про серйозний відбір і що випадкових людей тут точно не буде. 

Проєкт “Поліцейський офіцер громади” - це черговий вагомий крок в роботі обласної поліції, і як розповів Роман Козьяков, поліцейська станція в Новому вже 15-та в області. Він також закцентував увагу на заходи, що вживаються поліцією, щодо посилення рівня безпеки в мікрорайоні. Головний поліцейський області наголошує на постійній присутності правоохоронців у житті Нового, з цією метою вони приєднаються і до місцевої групи у Вайбері, для іще більш оперативного реагування на різні випадки, що цього потребуватимуть. Згадав Роман Козьяков про інтелектуальну систему спостереження, що добре налаштована і в Новому, тут уже встановлено 9 відеокамер, 3 із них розпізнають номерні знаки на автомобілях, в планах — встановити іще 3 камери. Разом з поліцейськими офіцерами громади працюватимуть на мікрорайоні і дільничні інспектори.

Від імені місцевих жителів посадовцям подякувала секретар ради організації інвалідів учасників бойових дій та вдів померлих інвалідів, учасників бойових дій Другої світової війни Віра Махоріна.

Опісля урочистої частини Андрій Райкович оглянув приміщення станції, поспілкувався із місцевими жителями та поліцейськими.

Усі новини