Михайло Бєжан: забезпечення своєчасності та повноти сплати податків і зборів – запорука активного розвитку громади

Середа, 29 вересня 2021 09:12

У Кропивницькій міській раді відбулося засідання комісії з питань забезпечення своєчасності та повноти сплати податків і зборів під головуванням заступника міського голови Михайла Бєжана.

У роботі комісії взяли участь члени комісії, представники ГУ ДПС в області та юридичного управління міської ради. До порядку денного засідання були включені питання стану розрахунків по оренді земель, сплаті податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та податку на доходи з фізичних осіб.

За січень-серпень 2021 року податкові надходження до бюджету  Кропивницької міської територіальної громади склали майже 1,2 млрд грн, що на 15,1 % більше порівняно із відповідним періодом 2020 року. Загальний податковий борг на 01 вересня 2021 року зменшився на 15,1 млн грн, або на 12,2% до 01 січня 2021 року.

У той же час, борг по платі за землю складає  59,7 млн грн, що на 3,9 млн грн. більше, ніж  на 01 січня 2021 року, по податку на нерухоме майно – 6,5 млн грн, зафіксовано зростання  на 2,6 млн грн, по єдиному податку – 7,0 млн грн, теж на 2,6 млн грн. більше.

З метою зменшення податкової заборгованості до бюджету громади на засідання комісії були запрошені 17 суб’єктів господарювання-боржників. По кожному боржнику були прийняті відповідні протокольні доручення та наданні рекомендації щодо прискорення погашення цієї заборгованості у найкоротший термін.

З метою збільшення находжень до бюджету міста членами комісії опрацьовано питання проведення широкої роз’яснювальної кампанії серед мешканців громади щодо сплати податку на нерухоме майно через взаємодію податкового органу з Центром надання адміністративних послуг міста Кропивницького, квартальними комітетами міста, а також через вуличне радіо та офіційні сторінки в мережі Інтернет.

Усі новини