Медики Кропивницького закликають суворо дотримуватись умов карантину: 414 містян борються з пневмонією за життя

Четвер, 15 квітня 2021 16:11

Минулої доби, 14 квітня, до Центральної міської лікарні на лікування потрапили 14 мешканців міста, тепер тут перебувають вже 414 пацієнтів з пневмоніями.

Про це сьогодні, 15 квітня, повідомив головний лікар ЦМЛ Олександр Артюх. За його інформацією, COVIDні запалення легенів підтверджені у 156 хворих, серед них 9 медиків та одна дитина. 

У реанімації розміщено 19 осіб, до апаратів ШВЛ підключено 8 пацієнтів. Медичні працівники вчергове закликають містян берегтися, жорстко дотримуватись умов карантину, щоб не потрапити на лікарняне ліжко, а вільних місць на території антиковідних лікувальних  баз практично не лишилося.

- Ми знов і знов просимо містян бути відповідальними, не легковажити і не забувати про маски, соціальну дистанцію та антисептики. Це не жарти, хворих дуже багато, - наголосив Олександр Артюх. – Пожалійте якщо не себе, то хоча б тих, хто поруч, зрештою медиків, які вже більше року працюють в надзвичайно тяжких умовах. Вони виснажені, вони хворіють, але продовжують виконувати свою головну місію – рятувати життя людей. Давайте їм допоможемо, наберемось терпіння і станемо відповідальнішими за своє здоров’я.

Усі новини