Майданчик «Атмосфера MUP 2.0» - простір соціалізації вимушених переселенців у Кропивницькому

Неділя, 22 травня 2022 17:15

У суботу, 21 травня, у Кропивницькому новий сезон відкрив волонтерський літній майданчик «Атмосфера MUP 2.0», розташований на території колишнього кінотеатру «Мир» по вулиці Велика Перспективна, 19.

Відкритий у 2020 році майданчик об’єднав кропивницьких шанувальників мистецтва різноманітних жанрів: музики, живопису, пісні, хореографії, театру. А ще «Атмосфера MUP 2.0» - це волонтерський хаб, тут реалізується велика кількість благодійних проєктів на підтримку Збройних сил України.

- У 2022 році Mur2.0. з травня по жовтень буде функціонувати як простір соціалізації та адаптації вимушено переселених людей з регіонів бойових дій та тимчасової окупації, - відзначила громадська лідерка, депутатка міської ради Катерина Колтунова. -Буде розроблено графік заходів направлених на роботу з психологічними та економічними наслідками пережитої катастрофи як для малечі, так і для дорослих.

Основними напрямками діяльності для Mir2.0. стануть надання безкоштовної юридичної допомоги та психологічна підтримка, у тому числі групова, індивідуальна та арт-терапія.

За словами Катерини Колтунової планується також активна реалізація просвітницьких заходів:

  • знайомство з містом, його історією та культурою;
  • історичні дискусії;
  • знайомство з представниками громади;
  • безкоштовні уроки солов’їної;
  • еnglish club;
- Крім того, творчі заходи будуть спрямовані на підняття бойового духу та збору коштів для ЗСУ, - звернула увагу волонтерка. – Важливим елементом в нашій роботі буде національно-патріотичне виховання молоді та волонтерські ініціативи, такі, як плетіння сіток, гуманітарний напрямок.

Цьогоріч під час відкриття було зібрано кошти, які підуть на закупку трьох тепловізорів та п’яти приладів нічного бачення. Усі гості майданчика мали можливість покласти посильну суму до благодійної скриньки, або взяти участь у благодійних аукціонах.

Також охочі допомагали організаторам плести маскувальну сітку, на велику кількість яких надходять постійні замовлення від українських воїнів.

Одночасно, «Атмосфера MUP 2.0» став і майданчиком адаптації підприємців із числа переселенців. Так, кропивничани і гості міста змогли посмакувати піцою від піцерії «Жираff» , яким опікується родина з Рубіжного, випити запашної кави, яку варить сім’я із Херсона у кафе "Кафка".

Видовищною була і культурна програма: демонстрували власну високу майстерність і допомагали збирати кошти для української армії військовий оркестр 3-го полку спеціального призначення, відомі кропвиницькі музиканти і виконавці, а завершальним музичним акордом вечірньої частини концерту став виступ фіналіста «Голосу країни» Андрія Хайата.

Використані світлини: https://gre4ka.info

Усі новини