Масова вакцинація – єдиний ефективний запобіжник запровадження жорсткого карантину на території Кропивницького

Понеділок, 11 жовтня 2021 16:17

Карантинний режим на території Кропивницького може бути посилений і стане жорсткішим. На цьому сьогодні, 11 жовтня, під час апаратної наради наголосив Кропивницький міський голова Андрій Райкович.

Єдиним ефективним запобіжником поширенню пандемії коронавірусу є масова вакцинація населення: усі, хто не має протипоказань, мають зробити щеплення.

- Я говорю це, як людина, яка два тижні пролежала в лікарні з тяжкою формою коронавірусу. Вакцинуйтесь! Ми маємо для того всі умови, - звернувся до містян  Андрій Райкович. - Звертаюся до управління охорони здоров'я, до журналістів! Колеги, посильте просвітницьку, інформаційну, агітаційну кампанію. Кличте на брифінги, давайте інтерв’ю  в газетах, на радіо,  запрошуйте  телеефіри фахівців, авторитетних медиків, інфекціоністів.

Фахівцям управління охорони здоров’я міський голова поставив завдання щодня інспектувати лікарняні заклади, поліклініки, вивчати поточну ситуацію в них на місцях і оперативно приймати рішення, щоб не привести медицину міста до критичного рівня.

- Ми пережили епідеміологічно дуже складний минулий сезон, але гряде не легший, бо на пандемію накладається ще й епідемія складного грипу. Тому хто має можливості, вакцинуйтесь і проти грипу, - закликав Андрій Райкович. 

Усі новини