Марина Порошенко: «В інклюзивно-ресурсному центрі Кропивницького працюють справжні професіонали, які відмінно знають свою справу»

Вівторок, 17 квітня 2018 17:30

Сьогодні, 17 квітня, Кропивницький із робочим візитом відвідала дружина Президента України, Голова Ради Благодійного фонду Порошенка Марина Порошенко.

У супроводі голови обласної державної адміністрації Сергія Кузьменка, міського голови Кропивницького Андрія Райковича, начальника управління освіти міської ради Кропивницького Лариси Костенко, перша леді спершу відвідала школу №16. Після екскурсії закладом поспілкувалася з учнями школи, чиї батьки воювали на Сході України. Марина Порошенко поговорила з кожним, після чого всі разом заповнили ще одну сторінку у загальноукраїнському проекті «Книга миру». В книгу увійшли також щемливі поезії школярів про сучасну війну. Вірші хлопці та дівчатка написали самі. На завершення зустрічі Марині Порошенко вручили власноруч виготовлені подарунки, натомість і самі не лишились без уваги – від дружини Президента отримали новенькі книги.

Потому старшокласники ЗОШ № 16 продемонстрували Марині Порошенко свої військові навички. Юнаки вже кілька років поспіль змістовно вивчають предмет «Захист Вітчизни», а минулого року для кращої військової підготовки в розпорядження отримали сучасний комплект «Лазертаг». Свої вміння та бойовий вишкіл продемонстрували усім присутнім: хлопці без проблем, навіть із зав’язаними очима, розбирали та збирали автомат, влучно стріляли по мішенях.

Під час візиту до обласного центру першу леді також ознайомили з роботою Кропивницького інклюзивно-ресурсного центру. Марина Порошенко оглянула кімнати для проведення індивідуально-корекційної роботи, групових розвиваючих занять, лікувальної фізкультури, а після екскурсії міський голова Андрій Райкович презентував гості спеціальний автобус для перевезення особливих діток. Його придбали за спільні кошти міста та області, а запрацював автобус з початку року.

Дружина Президента позитивно оцінила роботу відвіданих закладів, а працівників інклюзивно-ресурсного центру назвала професіоналами.

- Відчувається, що люди, які тут працюють - на своєму місці і знають свою справу, – зазначила Марина Порошенко. – Батьки особливих діток, з якими мені вдалось поспілкуватись, послугами центру задоволені. Залишилось ще модернізувати центр та оснастити сучасним обладнанням. Але головне, що центр існує і надає допомогу тим діткам, які її потребують.

Вже під час офіційної зустрічі в обласній державній адміністрації Марина Порошенко та Сергій Кузьменко підписали меморандум, який передбачає долучення Кіровоградщини до загальнонаціонального проекту «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації». Згідно нього в області створять 20 iнклюзивно-ресурсних центрiв для нaвчaння дiтей з особливими освітніми потребaми.

Усі новини