Літературні салони у Кропивницькому стають традиційними

Четвер, 9 березня 2017 17:06

Сьогодні, 9 березня, літературний салон у Кропивницькому присвятили 203-ій річниці від дня народження Великого Кобзаря українського народу – Тараса Григоровича Шевченка.

Цього дня літературні читання відбулися на базі загальноосвітньої школи № 31. Тут, разом з педагогами та школярами міста зібралися, щоб долучитися до Шевченкового слова, міський голова Кропивницького Андрій Райкович, начальник управління освіти міської ради Лариса Костенко, професор Центральноукраїнського педагогічного університету Григорій Клочек, керівник обласного осередку спілки письменників України Василь Бондар, викладчі та школярі загальноосвітніх шкіл обласного центру.

Відкрився ж салон вступним словом очільника міста:

- Приємно, що ми відродили у Кропивницькому традицію літературних салонів. Сьогодні, у нелегкий для нашої держави час, слово Тараса стало для всіх українців закликом. Закликом боротися за Україну і перемагати! – наголосив у вступному слові міський голова. – Його слово – це свобода. Воно як свіжий ковток повітря. І читати Шевченка в Україні – це має бути завжди сьогочасно і стильно! Нехай це стане духовною потребою, бо могутня його поезія житиме вічно.

На сцені закладу вихованці шкіл влаштували справжнє дійство: читали шевченкові поезії, ставили мініатюри - виступали немов справжні професійні актори. І це не дивно, адже всі учні, які піднялися сьогодні на сцену - переможці престижного конкурсу «З Кобзарем у серці». Кожен із учасників літературного салону отримав від міського голови та начальника управління освіти подарункове видання “Кобзаря”.

Усі новини