Ліквідаторів аварії на ЧАЕС кропивничани вшанували пам’ятною ходою і покладанням квітів

Четвер, 26 квітня 2018 11:47

Сьогодні, 26 квітня, у Кропивницькому відбулися пам’ятна хода та мітинг з нагоди 32-ої річниці трагедії на Чорнобильській АЕС. У заході взяли участь керівники обласної та міської влади, ліквідатори аварії, вдови загиблих “чорнобильців”, священнослужителі, молодь та громадськість обласного центру.

Хода розпочала свій рух від площі Героїв Майдану у напрямку пам’ятника Жертвам Чорнобиля, де відбулось покладання квітів і мітинг. Колону очолили учні та вдови з портретами загиблих “ліквідаторів” наслідків Чорнобильської трагедії. Учасники мітингу-реквієму вшанували хвилиною мовчання загиблих під час аварії на Чорнобильській АЕС.

- На зустріч із чорнобильцями ми приходимо кожен рік. Зустрічаємось 26 квітня, спілкуємось, ділимося враженнями, - зазначив ліквідатор наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Іван Мараховський. - Сьогодні ми налагодили співпрацю з міський головою Андрієм Райковичем. Ми раді, що є такий голова, котрий прийшов і звернув на нас увагу. Ось дивіться, яку гарну площу зробив біля пам’ятника. Сюди тепер приємно приходити. Коли б ми до нього не звернулись, він не відмовляє, завжди допоможе. Андрій Райкович на своєму місці.

Усі новини