Кропивницьку госпітальну раду очолила начальник міського управління охорони здоров’я Оксана Макарук

П'ятниця, 13 жовтня 2017 13:46

Перше засідання госпітальної ради, що працюватиме при Кропивницькому госпітальному окрузі, відбулося в обласному центрі. Напередодні засідання у всіх районах Кіровоградщини, які входять до складу госпітального округу, провели ознайомчий тур для лікарів та посадовців міських і районних рад.

Протягом останніх двох днів учасники туру побували в опорних лікувальних закладах Знам'янки, Олександрівки, Новомиргорода, Компаніївки, Долинської, Бобринця, Устинівки, Долинської, Новгородки і Кропивницького. В обласному центрі делегати з усіх

районів, що утворюють госпітальний округ, відвідали дитяче інфекційне відділення міської лікарні № 1, гемодіалізне відділення міської лікарні № 2 ім. Св. Анни, лікарню швидкої медичної допомоги та міський перинатальний центр ІІ рівня. В рамках туру медики мали можливість ознайомитись з особливостями і методиками роботи закладів, що складають мережу лікарень Кропивницького госпітального округу.

Перше засідання госпітальної ради Кропивницького округу провели 12 жовтня на базі нещодавно створеного перинатального центру. Питаннями порядку денного стали формування завдань госпітального округу та плану його розвитку. Окрім того під час засідання учасники обрали керівництво Кропивницького госпітального округу та затвердили склад ради. Головою госпітальної ради одноголосно обрано начальника управління охорони здоров'я міської ради Кропивницького Оксану Макарук, заступником голови - головного лікаря Бобринецької ЦРЛ Ларису Семенюк, секретарем ради - заступника керівника апарату Кіровоградської РДА Ольгу Швець.

У засідання взяв участь і міський голова Кропивницького Андрій Райкович.

- Я радий вітати вас в одній із кращих лікарень Кропивницького госпітального округу, - звернувся очільник міста до членів госпітальної ради. – Упродовж двох років пріоритетом діяльності міської влади була і залишиться в подальшому всебічна і системна увага міським лікувальним закладам. У поточному році здійснено справжній прорив у медичному просторі Кропивницького. До Дня міста ми відкрили три сучасних медичних центри: перинатальний ІІ рівня, інсульт ний та довгоочікуваний гемодіаліз ний і оновлену амбулаторію сімейного типу у мікрорайоні Жадова. Продовжуємо ремонт рентгенологічного відділення у центральній міській лікарні на Валах і вже придбали дороговартісний цифровий рентген-апарат. Це дуже вагому кроки, але я розумію, що цього замало. 11 територій округу – це майже половина населення області. Нам необхідно створити таку комунікацію між районами і містами, між закладами охорони здоров’я, щоб людям було якомога комфортніше отримувати медичну допомогу. Буде непросто і саме на госпітальну раду покладено надважливе завдання провести відповідну організаційну роботу. Запевняю, міська рада не залишиться осторонь цього процесу.

Відтепер члени ради формуватимуть пропозиції до положення про госпітальну раду та перспектив його розвитку. Останні базуватимуться на основі проблем, що є в медичній галузі охорони здоров'я 11 адміністративних територій, існуючих послуг, які надаються у закладах. Окрім того члени госпітальної ради працюватимуть над розробкою маршруту пацієнтів, які отримуватимуть допомогу у лікарнях Кропивницького округу. Наступне засідання госпітальної ради заплановане на 23 листопада. Нагадаємо, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 12 липня 2017 р. № 472-р "Про затвердження переліку та складу госпітальних округів Кіровоградської області" офіційно утворено Кропивницький госпітальний округ. До складу Кропивницького госпітального округу увійшли заклади, розміщені на території: Кропивницького, Знам’янки, Кіровоградського, Долинського, Новомиргородського, Олександрівського, Бобринецького, Знам’янського, Новгородківського, Компаніївського та Устинівського районів. Загальна чисельність населення, яке проживає у цьому окрузі, становить 486,4 тис.осіб.Кіровоградської області" офіційно утворено Кропивницький госпітальний округ.

Джерело: http://uozkmr.kr.ua

Усі новини