Кропивницький ярмарковий

Понеділок, 6 листопада 2017 18:12

Від початку року у Кропивницькому організовано та проведено  22 міських ярмарки з продажу продовольчих та непродовольчих товарів, що  майже у   2 рази більше  від попереднього року. Це відзначив начальник управління сприянню розвитку торгівлі та побутового обслуговування населення Сергій Горбовський під час апаратної наради сьогодні, 06 листопада.

За його словами, 14 ярмарків було проведено на площі перед будівлею міської ради. Зокрема проводилися  тематичні ярмарки до Великодня,   Весняний,  Медовий, а також до Дня Конституції, до Дня працівників торгівлі та до Дня міста.

- Основним завданням при проведенні ярмарків є наближення товару до споживачів, особливо у приватному секторі проживання, підтримка найбільш незахищених верств населення шляхом зниження цін на продовольчі товари, та популяризація продукції місцевих товаровиробників, - відзначив Сергій Горбовський. - Хочу звернути увагу, що у 2017 році значно розширився формат проведення міських ярмарків. Так, до свята Спаса було організовано та проведено Медовий ярмарок, на якому здійснювався продаж меду та продукції з меду, борошняних виробів, фруктів та плетених виробів з лози.   

            До Дня працівників торгівлі для мешканців та гостей міста проведено ярмарок-презентацію, до участі в якому було залучено магазини мережевої торгівлі м’ясокомбінатів «Ятрань», «Соколівський» та «Черняхівські ковбаси», а також «Формула смаку», «Наша ряба», «Епіцентр», «ОПТ СИР», «Єва», «Ласка Кіровоград», «Три Стар» та «Плюс маркет».

            При проведенні ярмарку до 263-ої річниці заснування                                   міста Кропивницького було значно розширено коло його учасників. Вперше участь у ярмарку взяли  місцеві  товаровиробники   м’якого сиру з с. Трепівки, борошна з Добровеличківського району, карамелі ручної роботи з міста Кропивницького.

            Також  вперше до участі у ярмарку долучилися компанія-виробник цукерок  «АВК»,  ТОВ «Ласка-Кіровоград» з виробництва морозива, ТОВ «Лідер снек» з виробництва соняшникового насіння «Хомка» та хлібобулочних виробів торгової марки «Насолода».

            Відповідно до доручення міського голови та заяв депутатів міської ради управлінням по сприянню розвитку торгівлі та побутового обслуговування населення міської ради  з початку року проведено 8 ярмарків  по мікрорайонах міста, переважно до свят.

            Ярмарки відбулися у сквері «Покровський», на Новомиколаївці, біля заводу «Гідросила», на селищі Гірничому, на Новоолексіївці, Кущівці, селищі Новому, по вулиці Полтавській та на Катранівці у зв’язку з відкриттям нового ринку «Катранівський».

            Проведення ярмарків у мікрорайонах міста переважно з приватним сектором проживання  на теперішній час користуються попитом у мешканців, оскільки  там проживає переважна більшість людей похилого віку, які отримують можливість поряд зі своїм  домом придбати необхідні продукти та стати  глядачами святкових заходів.

            Під час підготовки до проведення ярмаркових заходів із суб’єктами господарювання-учасниками ярмарків проводиться робота щодо формування привабливих цін на товари. Більшість  підприємств відгукуються на пропозицію управління по сприянню розвитку торгівлі та побутового обслуговування населення Кіровоградської міської ради і знижують ціни від 5 до 20 відсотків.                  

            Відповідно до рекомендацій обласної державної адміністрації, наданих  за підсумками аналізу моніторингу роздрібних цін на основні продовольчі товари у вересні поточного року, з метою стримування зростання цін на соціально значущі продовольчі товари у листопаді-грудні  2017 року   буде   проведено  міські  ярмарки  з  продажу картоплі та овочевої продукції, борошна, круп в асортименті, олії соняшникової, макаронних виробів, яєць, цукру. 

            До участі в ярмаркових заходах  залучаються місцеві товаровиробники: «Новоукраїнський хліб», ФОП Чубенко В.В. (крупи), ФОП Жук С.М. (кукурудзяні палички), ТДВ МК «Ятрань» (ковбасні та м’ясні  вироби), ТОВ «Три Стар» (халва, казинаки), ФОП Баранова Н.В. (крупи, борошно в асортименті), ТОВ «Кіровоград-хліб 2014» (хліб та хлібобулочні вироби).

Усі новини