Кропивницький готується поборотися за перемогу у конкурсі “Молодіжна столиця України”

Понеділок, 28 грудня 2020 16:07

Кропивницький активно готується до участі у конкурсі “Молодіжна столиця України”. Першим кроком у підготовці до щорічного всеукраїнського конкурсу на звання  найкращого міста для проживання та розвитку молоді стала робоча онлайн зустріч за участю представників Агенції сталого розвитку "Хмарочос" Ірини Ткаченко та Сергія Ткаченка, Клубу прогресивних ініціатив Івана Поліщука та заступниці начальника управління молоді та спорту міської ради Катерини Черкасської. До презентації конкурсу також долучилася голова ГО "МОЛОДА ПОМІЧНЯНСЬКА ГРОМАДА" Ніна Семашко.

Під час онлайн заходу регіональна координаторка конкурсу Ірина Ткаченко визначила мету, завдання та ознайомила із нововеденнями та умовами участі.

- Конкурс важливий з погляду самореалізації молоді та її бажання жити й працювати в рідному місті, створення діалогових майданчиків для молоді та влади. Конкурсна заявка дає поштовх до самооцінки молодіжної політики на рівні міста - як з позицій влади, так і молоді, - зазначила Ірина Ткаченко.

У свою чергу Катерина Черкасська наголосила, що міська влада Кропивницького хоче бачити активну залученість молоді до підготовки заявки. В управлінні молоді та спорту готові до спільної роботи та надання підтримки.

- Ми долучалися до підготовки конкурсної заявки у минулих роках. Наша організація має досвід співпраці з владою в рамках Бюджету участі. Бачимо проблему у тому, що влада і молодь мають різні очікування, і варто спрямувати наші зусилля на те, аби влада почула молодь, а молодь могла розказати про свої очікування та напрацювання, - поділився думками Іван Поліщук. - У Кропивницькому активна і прогресивна молодь, яка в різних напрямках має круті втілені ініціативи. Знайти точки дотику молоді та влади - дуже важливо!

- Важливо, аби активна молодь міста могла долучатися до розробки та прийняття рішень у сфері молодіжної політики. Сайт міської ради є офіційним джерелом інформації, доцільно посилювати обізнаність молоді в інструментах комунікації з владою, інструментах участі. Часто молоді люди не знають, які у них вже є можливості та ресурси, а влада не так системно про це розповідає у цікавій для молоді формі, - зауважив Сергій Ткаченко.

Організатори конкурсу цьогоріч удосконалили правила конкурсу, і тепер міста змагатимуться не лише в досягненнях поточної молодіжної політики, а й представлятимуть план дій щодо її розвитку.

Учасники обговорили досвід участі Кропивницького у минулих роках, зокрема всі були одностайними в думці, що бракує посиленої комунікації молоді та влади. З цією метою запланували інтерактивні онлайн комунікативні майданчики, які допоможуть владі почути молодь, а молоді - гучно розказати про свої ініціативи та проєкти, напрацювати спільно ідеї для подальшого розвитку молодіжної політики у громаді.

Тож січень на Кіровоградщині буде молодіжним, креативно-комунікаційним та діалоговим!

Заявки від міст приймаються до 31 січня 2021 року. Участь у конкурсі можуть брати міста України, незалежно від кількості мешканців чи розміру території.

Завантажуйте форму для участі у першому етапі відбору та дізнавайтесь більше про конкурс за посиланням: http://youthcapital.org.ua/pro-konkurs/

Конкурс здійснюється Міністерство молоді та спорту України, Ukrainian Institute for International Politics, National Youth Council of Ukraine - NYCUkraine за підтримки Hanns Seidel Stiftung Ukraine.

Усі новини