Кропивницький готується до Великодніх свят

Середа, 29 березня 2017 13:24

Питання підготовки відзначення у Кропивницькому Великодня стало центральним під час зустрічі міського голови Андрія Райковича та секретаря міської ради Андрія Табалова з керівниками релігійних конфесій міста.

Свято Пасхи є одним із найвеличніших і радісних свят і залишається символом духовних цінностей, відзначив, відкриваючи зустріч, Андрій Райкович.

- Наше завдання зробити усе можливе, щоб відзначення Воскресіння Христового пройшло максимально комфортно для наших громадян, - наголосив очільник міста. – Ми всі живемо в одному місті, і хочемо, щоб тут був мир, спокій і порядок.

Міський голова доручив усім комунальним службам, правоохоронним структурам забезпечити у ці дні належну охорону громадського порядку, пожежну безпеку, зручний режим роботи громадського транспорту.

Координатором підготовки до Великодних днів в обласному центрі визначено секретаря міської ради Андрія Табалова.

- Хочеться, щоб у всіх мешканців міста від святкування залишилися лише гарні враження, тільки позитив, - звернувся до учасників зустрічі Андрій Табалов. – Великодень є символом торжества добра, тож маємо належним чином забезпечити підготовку до свята, що воно пройшло на високому рівні. Необхідно врахувати, що у різних конфесій відрізняється час святкування Пасхи. Із 11 квітня його відзначають іудеї, 16 квітня – православні і католики, 17 квітня святкові заходи заплановані у релігійних громад протестантів. В усі ці дні відбуватимуться велелюдні заходи і місто має бути готовим до цього.

Керівники виконавчих органів міської ради, комунальних підприємств, правоохоронці прозвітували під час зустрічі про заходи, як вже виконані, так і ті, що заплановані в процесі організації святкування Світлого Христового Воскресіння у Кропивницькому.

Так, за інформацією директора КП “Міськсвітло” Дмитра Тотка, електрики вже провели повне обстеження території навколо культових споруд і перевірили функціонування в цих місцях зовнішнього освітлення. Напередодні Великодня вони зроблять це ще раз. Під час перевірки спеціалісти “Міськсвітла” відновили електропостачання світильників по вулиці Полтавській у напрямку до каплички біля джерела на Біянці.

Спецінспекція теж встигла перевірити благоустрій територій навколо храмів Кропивницького. Начальник спецінспекції Андрій Максюта відзначив високу культуру у наведенні ладу поблизу церков силами релігійних громад і висловив їм за це подяку від міської влади. На прохання священників інспектори попередили мешканців прилеглих до храмів будинків, щоб не палили зібране торішнє листя. Сміття ж з територій культових споруд вивозиться вчасно і у повному обсязі.

У повній готовності допомогти релігійним громадам перебувають і працівники КП “Універсал – 2005”. Вони вже прибрали всі під’їздні дороги, а перед святами чистове прибирання виконають спеціалізовані автомобілі “Глобус”. У разі потреби, буде виконаний ямковий ремонт проїжджих частин, або їх підсипка.

У святкові дні у посиленому режимі патрулювання перебуватимуть і сили поліції. Близько 200 поліцейських забезпечуватимуть громадський порядок під час служінь. У кожному храмі нестимуть службу наряди поліції.

Громадський транспорт, за інформацією начальника управління розвитку транспорту та зв’язку Олександра Вергуна, працюватиме у зручному для громадян режимі. Рух тролейбусів, а де потрібно, то і маршрутних таксі буде подовжений до 01.00 16 квітня і розпочнеться цього ж дня о 04.00 ранку. За пропозицією міського голови буде розглянута можливість транспортного обслуговування віддалених мікрорайонів в години пік великими автобусами.

А гарного настрою у Кропивницькому додасть передсвяткова торгівля. Начальник управління сприяння розвитку торгівлі та побутового обслуговування Сергій Горбовський запросив мешканців міста на два Великодніх ярмарки. Перший, на площі Богдана Хмельницького, за участі сільськогосподарських підприємств області відбудеться 8 квітня, другий –силами місцевих товаровиробників запланований на 13 квітня на площі перед міською радою.

І Андрій Райкович і Андрій Табалов висловили переконання, що усі кропивничани, до якої б конфесії вони не належали, відчують у місті справжнє свято Христового Воскресіння.

Усі новини