Кропивницький готується до Великодніх свят

Середа, 17 квітня 2019 16:11

Сьогодні, 17 квітня, у міській раді Кропивницього під головуванням секретаря міської ради Андрія Табалова відбулося засідання комісії сприяння дотриманню законодавства про свободу совісті та релігійні організації.

Участь у роботі комісії взяв міський голова Кропивницького Андрій Райкович, представники виконавчих органів влади, керівники комунальних підприємств, священнослужителі, керівники релігійних громад міста.

Великодні свята у Кропивницькому завжди велелюдні, а служби в Храмах проходять за участі великої кількості вірян, а тому підготовка до Великодня є справою надзвичайно важливою і відповідальною. Сьогодні, Андрій Райкович звернувся до керівників правоохоронних органів, аби ті забезпечили тісну комунікацію з керівниками релігійних громад, з настоятелями Храмів щодо дотримання громадського порядку у святкові дні, адже спокій і безпека людей – найголовніше.

- Відділ з питань внутрішньої політики прошу ефективно взаємодіяти зі священнослужителями, щоб у Кропивницькому  Великодні свята пройшли піднесено, спокійно, безпечно  і комфортно. Управління транспорту, маєте забезпечити подовжений рух громадського транспорту, особливо в мікрорайони, де розташовані великі Храми, – наголосив Андрій Райкович. - Обов'язково необхідно також перевірити стан зовнішнього освітлення навколо релігійних споруд, благоустроїти території. Тому прошу оперативно узгодити ці важливі моменти і максимально сприяти забезпеченню загального порядку під час пасхальних заходів усіх конфесій. І обов’язково візьміть на контроль питання пожежної безпеки в кожній релігійній споруді.

У свою чергу, Андрій Табалов запевнив – міська рада зробить все від неї залежне, щоб Великодні свята місто зустріло спокійно і без надзвичайних подій.

- Наше головне завдання – підготовка до свята, і ми повинні виконати її якісно, щоб містяни могли спокійно піти до Храмів, відстояти службу і так же безпечно повернутись додому, – наголосив Андрій Табалов.

Комісія також рекомендувала   забезпечити 28 квітня біля Храмів, де потоки людей будуть масовими, чергувати карет «швидкої допомоги», аби, в разі необхідності терміново надавати необхідну медичну допомогу.

А от на площі перед міською радою, як і торік буде облаштована  Великодня арка і  фотозона. До інсталяції цього року додадуться новинки - дві великі писанки.

За інформацією  начальника управління торгівлі та побутового обслуговування населення міської ради Сергія Горбовського, 25 квітня на кропивничан та гостей міста чекає передвеликодній ярмарок. Він традиційно працюватиме на площі перед міською радою із 08.00 до 15.00. Свої товари до святкового столу за помірними цінами пропонуватимуть 40 підприємців Кропивницького.

 

Усі новини