Кропивницький долучається до Всеукраїнського тижня права

Середа, 4 грудня 2019 08:25

Із 09 по 13 грудня у Кропивницькому триватимуть заходи  Всеукраїнського тижня права. Найактивнішу участь у просвітницькому заході візьмуть учні загальноосвітніх шкіл обласного центру.

Відповідно до розпорядження міського голови, в закладах середньої освіти з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини відбудеться відкритий урок “Права людини”.

З метою запобігання дискримінації та насильства в закладах освіти Кропивницького також проведуть виховні уроки для дітей різних виховних категорій. Крім того, в школах та закладах культури відбудуться тематичні заходи з питань реалізації і захисту прав людини: лекції, науково-практичні семінари, бесіди, зустрічі за круглим столом, екскурсії, майстер класи, правові конкурси, змагання тощо.

Профільні виконавчі органи міської ради  планують поширити  в засобах масової інформації тему захисту прав людини, зокрема соціально незахищених верств населення, учасників антитерористичної операції/операції об'єднаних сил, членів їх сімей, внутрішньо переміщених осіб та постраждалих внаслідок зазначеної операції.

Одночасно,  з працівниками підприємств, установ та організацій міста будуть проведені навчання, лекції, бесіди з питань реалізації і захисту прав людини з метою підвищення загального рівня правової культури та набуття громадянами необхідного рівня правових знань.

У рамках тижня права плануються також  лекції в установах виконання покарань з питань реалізації і захисту прав людини.

Окремо необхідно відзначити проведення у Кропивницькому вже традиційного  правничого конкурсу імені В. Корецького.

Цікавими для кропивничан можуть бути також організовані у цей час мистецькі виставки, у тому числі фотовиставок, засідань книжкових клубів, медіатек, презентацій видань про права людини та іншої літератури правового змісту.

Усі новини