Кропивницькі школярі отримали унікальну можливість вивчати основи ведення підприємництва у літній Школі бізнес-лідерства

Вівторок, 5 червня 2018 20:21

У Кропивницькому школярі долучилися до вивчення основ ведення бізнесу. Сьогодні, 05 червня, в обласному центрі  на базі НВО №16 розпочала  свою роботу літня Школа бізнес-лідерства. На її відкриття завітала і начальник управління освіти міської ради Лариса Костенко.

Діти використовуватимуть у своєму навчанні сучасне програмне забезпечення – стимулятори ведення бізнесу, які дадуть можливість максимально наближено до реальності вести власний бізнес в умовах конкуренції. Працюватимуть зі 140 дітьми, які виявили бажання пройти курс навчання у Школі бізнес-лідерства 25 найкращих тренерів міста. З учнями  постійно поряд будуть і психологи, адже конкурентність і змагальність в ході реалізації бізнес-проектів створюють неабияке психологічне навантаження на дітей.

- Міська влада створила для кропивницьких школярів унікальну можливість безкоштовного навчання у Школі  бізнес-лідерства, - відзначила Лариса Костенко. – В усьому світі участь у таких проектах коштує для батьків достатньо дорого. НВО №16 є однією з базових шкіл. Сюди з’їзжаються учні з усього міста. Ще один такий центр бізнес-навчання створений в НВО №19.  Крім практичних завдань на стимуляторі учасники школи побувають на багатьох підприємствах міста, познайомляться з історіями успішного бізнесу і проаналізують причини невдалих проектів, що призвели до банкрутства. А ще діти будуть у постійному контакті зі своїми ровесниками з Європи, Америки. Це вимагатиме покращення володіння іноземними мовами. Уцьому теж свій плюс.

Триватиме Школа бізнес-лідерства 14 робочих днів. Вони стануть для когось східцями до успіху, а когось приведуть до банкрутства і змусять розпочинати свій шлях у віртуальному бізнесі з початку. Але безумовно, всім учасникам школи вони додадуть досвіду і знань, дозволять краще зорієнтуватися у своєму профорієнтаційному виборі вже у найближчому майбутньому.

Усі новини