Кропивницькі шахісти успішно виступили на турнірі у Знам’янці

Середа, 11 грудня 2019 09:26

У Знам’янському шаховому клубі «Біла тура» відбувся турнір до дня визволення міста від нацистських загарбників. До затишних залів Палацу культури приїхали юні й дорослі шанувальники цієї стародавньої гри з Долинської, Кропивницького, Олександрії та Світловодську.

Першими за дошки сіли діти й підлітки, яких традиційно поділили на вікові групи. Уже звично, що серед молодших шахістів змагання проходили експресивніше й безпосередніше: вони так палали бажанням грати, що іноді плутали групи й поривалися грати не з однолітками. Серед 6-7-річних учасників-хлопців найкращий результат продемонстрував кропивничанин Марк Сологуб, олександрієць Гліб Степанюк став другим, третя сходинка за представником команди господарів Олександром Родіним.

У дівчат 2012-2013 р.н. перемогу святкувала Анна Добровольська, «срібло» у Катерини Родіної, Діана Добровольська фінішувала третьою.

Серед хлопців 2011 р.н. звично рівних не було вихованцю клуба «Біла тура» Павлу Пітелю, який виступив з абсолютним результатом. На нижчих позиціях п’єдесталу пошану розташувалися Ігор Альошин з Олександрії та знам’янчанин Ігор Павленко відповідно. У змаганнях дівчат цієї вікової групи так само тріумфувала представниця команди господарів Неоніла Мінько, «срібло» в Софії Покотило (Олександрія), «бронза» - в Анастасії Костенко.

Серед найстарших дівчат перше місце в Діани Урсатої з Олександрії, її землячка Меланія Бусигіна виборола «бронзу», а другу сходинку здобула знам’янчанка Дарія Васильєва. Хлопці 2009-2010 р.н. та 2008 р.н. і старші грали в одній групі за швейцарською системою, а потім призери визначалися в кожній з вікових категорій. Серед 9-10 річних гравців переможцем став ще один вихованець клубу «Біла тура» Матвій Борзенко, за додатковими показниками випередивши олександрійця Родіона Аленькова; «бронза» в Тимура Поліщука з Долинської. У категорії 2008 р.н. і старше фактично не помітив своїх суперників кропивничанин Ярослав Петринський. На другу сходинку піднявся Віктор Довгаль з Долинської, замкнув призову трійку знам’янчанин Нікіта Пуляєв.

Далі до змагання взялися дорослі шахісти. У результаті напруженого дев’ятитурового протистояння, до якого, до речі, небезуспішно долучилися й деякі юніори, перемогу цілком очікувано здобув Богдан Басько з Кропивницького. «Срібло» лишилося в Знам’янці, другий результат продемонстрував один із очільників клубу «Біла тура» Олександр Бойко. Третє місце в Юрія Ходотова.

Усі новини