Кропивницька міська рада ретельно готується до проведення бюджетної сесії

Понеділок, 1 листопада 2021 16:04

Листопад стане місяцем напруженої роботи з планування бюджету територіальної громади Кропивницького на 2021 рік. На цьому наголосив міський голова Андрій Райкович під час апаратної наради сьогодні, 01 листопада.

- Це завжди відповідальна і складна ділянка роботи. Можна як завгодно її називати: «дорожня карта», «фінансова конституція», проте суть залишається незмінною – це документ, що визначатиме можливість міста прожити іще один і дуже нелегкий рік, - зауважив Андрій Райкович. - Наше із вами завдання - по кожному напрямку визначити єдиний і правильний курс. Ми маємо фахово прорахувати фінансові надходження, чим і звідки наповнюватимемо міську скарбницю і на що витрачатимемо наявний ресурс, зважаючи на газові реалії, на усі проблеми, пов'язані із карантином, із зростаючими потребами медиків через загрози  COVID-19, плюс враховуватимемо зростання цін на товари і послуги.

Андрій Райкович закцентував увагу департаменту з питань економічного розвитку і фінансового управління міської ради на важливості прорахування чітких векторів розвитку міста на найближчі два роки, з врахуванням усіх можливих джерел фінансування. Адже місто має для реалізації низку стратегічних планів: будівництво і ремонт доріг, об'єктів громадського простору, серед яких площа Героїв Майдану, територія Набережної, а також розвиток медичних закладів, поточне утримання  житлово-комунального сектору. Але найголовнішим завданням 2022 року  для Кропивницького залишається початок масштабної реконструкції теплового господарства. Це буде об'єкт номер один на найближчі два роки.

- Кожна позиція бюджету має бути проговорена в депутатських комісіях. Робота над бюджетом, повторюю, відповідальна, але добре нам знайома і до 20-х чисел грудня ми повинні сесійно ухвалити цей важливий документ, який дозволить місту рухатись, розвиватись і будуватись далі, - наголосив міський голова.          

Усі новини