Кропивничани зустріли "Першу хвилину миру"

Середа, 9 травня 2018 12:06

08 травня Україна разом з іншими демократичними державами світу відзначила День пам’яті та примирення у 73-у річницю перемоги над нацизмом у Європі.

Ці дні мають особливе значення для українського народу, кращі сини якого перейняли від своїх дідів естафету воїнської доблесті і продовжують святу справу захисту рідної землі від чергового агресора зі сходу.

“Першу хвилину миру” кропивничани зустрічали на Театральній площі обласного центру. В загальноєвропейській акції взяли участь сотні мешканців обласного центру, військовослужбовці, представники обласної та міської влади.

Міський голова Андрій Райкович, вітаючи з прийдешнім святом перемоги над нацизмом у Другій світовій, подякував кожному ветерану за мужність, патріотизм та любов до рідної землі.

- Кропивничани будуть до віку вдячними вам за ваш неоціненний внесок у перемогу над нацизмом. Сьогодні, на жаль, воїнів Другої світової залишилося дуже мало - одиниці. Їм усім вже за дев’яносто. Але вони молоді душею, мають світлу пам'ять і звертаються до нас із єдиним побажанням: - Збережіть мир! Збережіть Україну! І нашим воїнам сьогодні, як і у минулі часи, доводиться зі зброєю в руках виборювати право жити у вільній, незалежній країні і знову підтверджувати, що українці – непереможний народ.

На завершення акції єпископ Кропивницький і Голованівський Марк закликав берегти мир у душах, родинах та країні, після чого відслужив молебень за мир і злагоду в Україні. Завершилаcя акція запаленням cвічки миру.

Усі новини