Кропивничани – шанувальники активного зимового відпочинку запрошуються на ковзанку у Покровському сквері

Середа, 31 січня 2018 12:31

У Кропивницькому на розі вулиць Олександрійської та Преображенської. У Покровському сквері відкрилася ще одна локація улюблених дитячих зимових розваг -  ковзанка.

Ініціатором створення льодового майданчика у мікрорайоні став депутат міської ради, голова фракції «Рідне місто» Олександр Шамардін. Допомогли в організації – спеціалісти управління молоді та спорту міської ради міста Кропивницького, міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх»,  обласного відділення Національного олімпійського комітету України та ОКВП «Дніпро-Кіровоград».

Ковзанку заливали тиждень. На неї використали майже 35 кубів води  і у неділю, 28 січня, її урочисто відкрили. Під час відкриття організатори влаштували безкоштовний прокат ковзанів. Скористатися послугою могли усі охочі, адже в наявності було 33 пари ковзанів із 33 по 45 розмір. Тих, хто змерз - зігрівали гарячим чаєм.

            Наразі на вулиці потеплішало, але лід зберігся. Організатори контролюватимуть якість ковзанки і, за потреби, будуть вирівнювати її. Тож у будь-який час можна прийти зі своїми ковзанами та поковзатися.

            У лютому також планується організація подібних заходів, на яких буде забезпечено безкоштовний прокат ковзанів. Слідкувати за анонсами можна на сторінці «Рідне місто» у Фейсбуці.

            Нагадаємо, сквер Покровський у 2017 році реконструювали за рахунок Громадського бюджету міста. Проектом було передбачено місце під ковзанку, ініціативу підтримали містяни, свято проходить у сквері вже вдруге та стає традиційним. 

Усі новини