Кропивничани провели в останню путь Героя Операції об’єднаних сил Кирила Биковського

Середа, 24 березня 2021 15:06

Сьогодні, 24 березня, у Кропивницькому приспущені державні прапори – місто у жалобі. Кропивничани провели в останню путь земляка, учасника Антитерористичної операції і Операції об’єднаних сил, навідника гірсько-штурмового відділення гірсько-штурмового взводу гірсько-штурмової роти військової частини А3892, солдата, Кирила Биковського.

Жалобна церемонія відбулася на Алеї почесних воїнських поховань Рівнянського кладовища. У хвилині мовчання під звуки військового салюту  схилили голови рідні, друзі, бойові побратими воїна. Віддати останні почесті Герою прийшли міський голова Кропивницького Андрій Райкович і секретар міської ради Олег Колюка.

Кирило Биковський  народився 17 травня 1992 року у Кропивницькому. Закінчив загальноосвітню школу № 24. Повну середню освіту здобув у Вищому професійному училищі №4.

Після закінчення училища, у 2011 році вступив до лав Збройних сил України на службу за контрактом, адже ще в дитинстві Кирило зрозумів, що армія – це його покликання, бо бути військовим - значить не відокремлювати свою особисту гідність від гідності за свою державу.

Із 2018 року солдат Биковський хоробро боронив рідну землю на Сході України, не шкодуючи себе виконував поставленні завдання.

20 березня, під час виконання бойового завдання в районі проведення Операції Об’єднаних Сил, в селищі Шуми Донецької області, куля ворожого снайпера обірвала життя навідника гірсько-штурмового відділення, солдата, Биковського Кирила Сергійовича. Він до кінця з честю та гідністю виконав свій військовий обов’язок.

Кирило  був щирою, відкритою, цілеспрямованою, людиною та понад усе – любив життя. Був хорошим товаришем і бойовим побратимом, завжди готовим прийти на допомогу іншим.

День 24 березня оголошено у Кропивницькому Днем жалоби. Слава Героям!

Усі новини