Кропивничани на колінах прощалися із Героєм АТО Миколою Метлинським

Понеділок, 4 червня 2018 16:41

Сьогодні, 04 червня, сотні кропивничан прийшли на Алею почесних воїнських поховань Рівнянського кладовища, щоб віддати шану і провести в останню путь воїна-земляка, Героя АТО Миколу Метлинського.

Чотири роки Україна у надзвичайно складному протистоянні з Росією виборює свою незалежність і відстоює власну свободу. Кращі сини і дочки українського народу віддають своє життя, щоб наступні покоління жили в мирній, суверенній державі.

Громада міста сьогодні вкотре схилила свої голови у глибокій скорботі. Гірка і непоправна втрата болем озвалася у серцях кропивничан, бо загинув їх земляк – військовослужбовець Збройних Сил України, старший сержант Метлинський Микола Володимирович, який назавжди залишиться взірцем мужності та стійкості.

Микола Метлинський народився 17 квітня 1970 року в селищі міського типу Олекса́ндрівка Кіровоградської області. Закінчив Олександрівську загальноосвітню школу, Кіровоградський інститут сільськогосподарського машинобудування. Навчався у Херсонській школі міліції, працював в органах внутрішніх справ та на підприємстві «М’ясокомбінат «Ятрань». У мирному житті захоплювався технікою, а особливо мотоциклами, належав до байкерського руху.

У серпні 2014 року Микола Метлинський був призваний на військову службу за мобілізацією до лав Збройних Сил України та не шкодуючи себе виконував поставлені завдання. Служив на посаді артилерійського розвідника 55 артилерійської бригади.

З 2016 року проходив службу у 17 окремому мотопіхотному батальйоні 57 окремої мотопіхотної бригади, на посаді командира відділення.

- Це була справжня людина з великої букви. Своїм приходом  у 17 батальйон він зумів багато чого змінити на краще. У його руках все просто грало: і зброя , і техніка. Він з честю виконав свій обов’язок, – відзначив у своєму прощальному слові  заступник командира бригади, полковник Олександр Щербина.

25 травня 2018 року, під час раптового обстрілу позицій підрозділу у Донецькій області, Микола Метлинський зазнав вкрай важких осколкових поранень. Але він встиг прикрити своїм тілом від вибуху міни доньку Ярославу, яка служила з ним в одному підрозділі санінструктором. Військовим гелікоптером воїн був доставлений до лікарні Мечникова в Дніпрі, переніс кілька операцій, але рани виявилися не сумісними з життям.

01 червня 2018 року, у Міжнародний день захисту дітей, серце справжнього батька, товариша і бойового побратима перестало битися.

Микола Метлинський до кінця з честю та гідністю виконав свій військовий обов’язок.

Молебень за загиблим воїном – Героєм провів Єпископ Кропивницький і Голованівський  Марк.

 - Сьогодні це горе не однієї родини, а  всього народу України, - наголосив Владика Марк. -  На передовій гинуть найкращі, небайдужі люди, які мали б ще дуже  багато зробити для своєї Батьківщини, і для своєї родини. Це той випадок, коли батько вдруге дав життя своїй донці. Подумайте лише: останні хвилини життя й про що в них думає батько – захистити дитину. Це тяжкий вибір: віддати життя за свою дитину, чи хоронити її. Жаль, що наш народ живе у такому виборі, й за життя доводиться платити дорогу ціну.

Кропивничани на колінах прощалися з Миколою Метлинським, а жалобна церемонія завершилася трикратним військовим салютом. У Кропивницькому 04 червня оголошено Днем скорботи.

Усі новини