Кропивничан запрошують на “Ніч музеїв”, вуличний фестиваль та акцію «Вінок єдності»

Вівторок, 15 травня 2018 11:11

17 травня з нагоди Дня вишиванки у Кропивницькому на площі біля міської ради стартує акція під назвою «Вінок єдності». Про це сьогодні, 15 травня, повідомила начальник відділу культури і туризму міської ради Анна Назарець.

За її словами під час заходу учні загальноосвітніх шкіл міста будуть обирати стрічку, яку будуть вишивати.

- Кожна стрічка буде відрізнятися унікальним орнаментом, притаманним певному географічному регіону України. А презентують готовий вінок з вишитими стрічками кропивничанам 24 серпня, на День незалежності України, - повідомила Анна Назарець. - Також під час акції «Вінок єдності» гості свята матимуть можливість придбати вишиванку, вишиті рушники, сувеніри та багато інших виробів, які запропонують майстри з декоративно-ужиткового мистецтва.

Мистецько-музейна акція з нагоди міжнародного Дня музею та Ночі музеїв стартує 19 травня і проходитиме одночасно у 3-х музеях: Олександра Осьмьоркіна, Карла Шимановського та Івана Карпенка-Карого. Цього дня відбуватимуться творчі зустрічі з художниками, презентації художніх виставок, екскурсії, виступи вокальних колективів.

19 травня у Кропивницькому вдруге відбудеться масштабний фестиваль День вуличної музики. Цьогорічний фестиваль проходитиме біля обласного краєзнавчого музею та на вулиці Дворцовій. Музичні школи міста, міський професійний духовий оркестр будуть демонструвати свої таланти на майданчику біля обласного краєзнавчого музею починаючи з 15.00.

А о 18.00 від пам’ятника О. Пашутіну стартує екскурсія центральними вулицями міста, яка триватиме до 20.00.

Запрошуємо кропивничан та гостей міста відвідати цікаві заходи, які відбуватимуться протягом тижня в обласному центрі.

Усі новини