Кропивничан не задовольняє бездіяльність міської ради: люди перейшли до активних дій з вимогою прийняти важливі для громади рішення

П'ятниця, 7 квітня 2017 12:45

У Кропивницькому значно підвищилася соціальна напруга через неможливість вирішення міською радою низки надзвичайно важливих для громади питань. Сьогодні, 7 квітня, у день п’ятого засідання восьмої сесії, на площі перед міською радою Кропивницького зібралося кількасот містян, які прийшли вимагати від депутатського корпусу розблокування сесійних засідань і вирішення наболілих для кропивничан проблем.

Такі ж акції мешканці міста, а серед них і пенсіонери, і громадяни, які потребують допомоги на лікування, і викладачі та студенти проф-техучилищ, влаштували і перед приміщеннями партійних осередків РПЛ та БПП, фракції яких бойкотують діяльність міської ради.

Під час мітингів звучали вимоги до депутатів повернутись до сесійної зали, щоб вирішити надважливі питання для міста: забезпечити виплату заробітної плати викладачам та стипендій студентам професійно-технічних училищ, матеріальну допомогу важкохворим, відшкодування вартості лікарських засобів на лікування окремих захворювань, видатків по пільгах та житлових субсидіях та вирішити питання надання земельних ділянок, у тому числі учасникам АТО.

До мітингуючих, щоб роз’яснити ситуацію і зняти напругу, вийшов міський голова Андрій Райкович.

- Найпереше, я прошу вибачення перед громадою, за те, що міська рада не могла ефективно працювати і приймати рішення, яких ви очікуєте, - звернувся до громади очільник міста. – І тут наші позиції з вами повністю співпадають, я теж за те, щоб всі актуальні питання у місті вирішувалися вчасно, а рада, яку ви обрали, працювала ефективно. І я переконаний, що врешті-решт ми знайдемо вихід, а депутатський корпус об’єднається навколо інтересів громади та міста. Містяни нам довірили свої голоси, і ми повинні виправдати їхні сподівання. Я переконаний, що здоровий глузд переможе.

Андрій Райкович запрпонував громадянам долучитись до роботи сесії і запросив мітингувальникам визначити представників, які б піднялися до сесійної зали і взяли участь в роботі засідання.

Усі новини