КП «Теплоенергетик» розраховує на підтримку міської ради Кропивницького у підготовці господарства до зими

Вівторок, 20 серпня 2019 17:08

Фахівці КП «Теплоенергетик» планомірно здійснюють підготовку теплового господарства Кропивницького до нового опалювального сезону. Про це повідомив директор теплогенеруючого підприємства Олександр Чельник під час прес-конференції сьогодні. 20 серпня.

- Виходячи із сьогоднішніх реалій, обсягів фінансування, ми зосередили свої зусилля на найпроблемніших місцях, - відзначив керівник «Теплоенергетика». – Ситуацію ускладнює прийнятий в господарське відання майновий комплекс  від колишнього орендаря ДП «Кіровоградтепло», 19 котелень якого і 200 кілометрів трубопроводів перебувають у не найкращому стані. Загалом. готуємо 23 виробничі потужності і 330 кілометрів теплових магістралей.

За інформацією Олександра Чельника, тепловики вже підготували до зими 50 відсотків котелень: на 11 з них виконані всі регламентні роботи, гідравлічні випробування, ревізія контрольно-вимірювальних приладів. Ще одна котельня буде готова до кінця тижня. Решта, 11 мають різний ступінь готовності. А найскладніше ситуація на ТЕЦ, яка має обладнання 1956 року випуску.

У той же час, Олександр Чельник переконаний, що тепловики зроблять усе можливе і неможливе для своєчасної подачі тепла в оселі кропивничан і на об’єкти соціальної сфери. Але комунальники при цьому дуже розраховують на допомогу від міської ради. Відповідним проектом рішення на підготовку теплового господарства до зими планується допомога підприємству у розмірі 15 мільйонів гривень, а це суттєво у теперішній ситуації.

Усі новини