Координаційна рада з питань громадського бюджету Кропивницького затвердила важливі зміни до Положення про громадський бюджет на 2020 рік

Понеділок, 14 січня 2019 18:17

Сьогодні, 14 січня, відбулось перше засідання координаційної ради у 2019 році. До порядку денного було включено низку важливих питань, серед яких: пропозиції змін до Положення про громадський бюджет, складу координаційної ради та затвердження проекту Положення про координаційну раду громадського бюджету.

Під час засідання члени координаційної ради розглянули декілька пропозицій щодо змін до Положення, серед яких було і питання збільшення фінансування малих проектів. Зважаючи на інфляцію, заступник голови координаційної ради Андрій Паливода наголосив на необхідності збільшити суму для реалізації малих проектів бюджету участі зі 150 тисяч до 250 тисяч гривень. Відповідно, і для великих проектів було запропоновано збільшити нижню межу суми до 250 тисяч, а верхню - до 1,5 млн гривень. За ці питання члени координаційної ради проголосували одноголосно.

Під час обговорення було запропоновано виділити в окрему категорію “освітні проекти”, адже така практика існує в багатьох польських містах. Але члени координаційної ради вирішили обмежитися внесенням поправки, яка дозволяє подавати на конкурс проекти, спрямовані на покращення матеріально-технічної бази навчального закладу та підтримки обдарованої молоді обласного центру.

Крім того, було запропоновано прописати у Положенні можливість співфінансування проектів, поданих на громадський бюджет. Але всі погодились із тим, що для цього необхідно прописати відповідний механізм. Таке доручення від координаційної ради отримало фінансове управління та департамент економіки міської ради.

Проголосували члени координаційної ради і за збільшення суми на реалізацію проектів громадського бюджету у 2020 році із 5 до 7 мільйонів гривень.

Серед інших пропозицій Координаційна рада затвердила: збільшення кількості днів для голосування із 12 до 14, створення міжпрофільної робочої групи з оцінки проектів, а для авторів проектів знизили кількість зібраних підписів для подачі проекту на конкурс із 25 до 15.

- Вже третій рік у Кропивницькому успішно реалізовується така ініціатива, як “Громадський бюджет”, і ми вже маємо чималий досвід в організації конкурсу бюджету участі, - зазначив голова координаційної ради Андрій Табалов. - Сьогодні ми добре попрацювали — затвердили багато важливих змін до Положення про громадський бюджет, які зроблять цей механізм більш досконалим, та завдяки яким ми зможемо реалізувати ще більше громадських ініціатив у Кропивницькому.

Усі новини