Комунальний транспорт Кропивницького перевозить у 2,5 рази більше пасажирів пільгових категорій, ніж платних

Середа, 27 жовтня 2021 15:07

Виконавчий комітет Кропивницької міської ради затвердив коефіцієнт співвідношення безкоштовно перевезених пасажирів до платних у громадському транспорті обласного центру.

Таке рішення дозволить головному розпоряднику коштів — управлінню транспорту та зв'язку Кропивницької міської ради виконувати  розрахунки компенсаційних виплат на перевезення окремих категорій громадян, які мають право на пільги за рахунок державної субвенції або компенсації з міського бюджету.

Нагадаємо, що, відповідно до одного із попередніх рішень виконкому, на маршрутах КП «Електротранс» із 04 жовтня пільговий проїзд для пенсіонерів у робочі дні тижня діє від 10:00 до 15:00, відповідно і виникло питання приведення до об’єктивних даних коефіцієнт безкоштовно перевезених пасажирів до платних.

Як повідомив т.в.о. начальника управління транспорту та зв'язку міської ради Валерій Пугач, упродовж шести днів, із 7-го по 12-те жовтня, управління провело обстеження пасажиропотоків у Кропивницькому.

- За результатами обстеження маємо коефіцієнт 2,5 для автомобільного транспорту та 2,7 для електротранспорту, - повідомив посадовець і далі пояснив, - це означає, що на одного платного пасажира, відповідно, припадає 2,5 пасажирів пільгових категорій громадян, яких необхідно перевозити безкоштовно в комунальних автобусах і 2,7 – в тролейбусах.

Озвучені показники коефіцієнтів і були затверджені виконкомом.

У вихідні та святкові дні тижня застосовуватиметься попередній коефіцієнт   для перевезень пільговиків без обмежень у часі, затверджений виконкомом у липні поточного року: для автомобільного транспорту — 4,3; а для електротранспорту - 4,2.

Усі новини