Комунальний рейд Кременчуцькою

Четвер, 23 березня 2017 10:57

Виїзна комісія на чолі із заступником начальника Головного управління житлово-комунального господарства міськради Тетяною Савченко обстежила технічний стан підвальних та деяких інших приміщень багатоквартирних житлових будинків на вулиці Кременчуцькій (№ 1, 3, 5, 7, 9, 11, 13), які обслуговує ЖЕО № 1 (керівник – Світлана Ковальова). За результатами обстеження комісія надасть свої висновки в акті огляду будинків.

Причиною створення комісії стала інформація депутата Фортечної районної в місті Кропивницькому ради Дениса Борисова Він повідомив, що на його звернення до керівника ЖЕО щодо необхідності ремонту водопровідної труби в підвальному приміщенні та обстеження квартири на першому поверсі, куди затікає вода, не було жодної реакції.

Приїхавши на вулицю Кременчуцьку, члени виїзної комісії побачили: у підвалі одного з будинків працівники житлово-експлуатаційної організації міняють запірну арматуру на трубі водопостачання, а недалеко від того місця на них очікують Денис Борисов та декілька місцевих мешканців. Представники Головного управління ЖКГ вирішили не обмежитися перевіркою виконання двох депутатських звернень, а подивитися й на інші негаразди в будинках, на які звертали увагу депутати й тамтешні жителі.

Оглянувши водопровідну трубу, про яку йшлося в одному зі звернень, перевіряльники побачили, що вона не тече, але в деяких місцях зварювальні стики потрібно повторно заварити. Однак, можливо, цього й не доведеться робити, бо вже заплановано днями замінити десять найбільш зношених метрів труби. Побувала комісія й на кухні в чоловіка, який скаржився, що туди протікає вода з водостічної труби. Та члени комісії дійшли висновку, що труба в хорошому стані, а причина появи цвілі на кухні в закритій витяжці, через що відсутня вентиляція, вікно «пітніє», а на стіні з’явився грибок.

– Комісія після огляду будинків складе акт їх обстеження, – сказала після двогодинного огляду підвалів, під’їздів і квартири Тетяна Савченко. – Поточні ремонти дійсно не всюди виконано. Але на це є об’єктивні причини. Наприклад, потрібно міняти водопровідні труби в підвальних приміщеннях, але поточний ремонт водопровідних мереж введено в тариф тільки 2015 року. Доти ж жеківці проводили лише їх технічне обслуговування, усунення аварійних ситуацій (водопровідні мережі в підвалах ненові, адже будинкам чимало років). Підвальні приміщення захаращені (прибирати їх мають мешканці будинків), але сухі, хоча на трубах є конденсат. Але це – природне явище, бо в підвалах тепло, а в трубах – холодна вода. Усе, що побачили члени комісії, буде викладено в акті обстеження. Де буде вказано й заходи, які ЖЕО № 1 повинна буде виконати як планові поточні ремонти/

Джерело: http://vechirka.com.ua/

Фото: http://mandarin-news.kr.ua/

Усі новини