Комунальні служби Кропивницького повинні бути готовими до реалізації реформи у сфері ЖКГ

Понеділок, 13 листопада 2017 11:55

Реформа галузі житлово-комунального господарства в Україні, прийнята Верховною Радою стала предметом обговорення на апаратній нараді у міській раді Кропивницького сьогодні, 13 листопада.

Тему порушив міський голова Андрій Райкович, адже про управляючі компанії, ОСББ, кардинально нові вимоги до роботи сучасних комунальних служб та ЖЕО впродовж останніх років говорили дуже багато. Але для того, щоб якісно і швидко реалізувати заявлені реформи зроблено не достатньо. А сьогодні стратегій розвитку ЖКГ на найближчі роки вже є, і її необхідно ретельно вивчати і виконувати, переконаний Андрій Райкович.

- Найбільше мене турбує модернізація теплосистеми, адже цей документ дозволяє встановлення автономного опалення. Інша справа - умови, терміни, запобіжники, – наголосив міський голова. – Ми вже провели перший раунд серйозних консультацій з усіма учасниками організації системи теплопостачання в місті. Тепер прискорюйтесь: врахуйте, скільки абонентів з наступного сезону потенційно можуть відключитись, як це вплине на роботу котелень. Пам’ятайте, що опалення приміщень бюджетної сфери — це надважливе завдання. Які будуть наші кроки в наступному році!

Нині справа – за організаційними заходами, роз’яснювальною роботою. В неї спеціалісти ЖКГ та ЖЕО повинні включитись якісно та швидко.

- Управління ЖКГ, райони, ЖЕО, повинні включитись якісно та швидко. Нині головна задача міської влади: без особливих потрясінь пройти всі кола, зберегти потенціал і вийти на нову якість комунальних послуг, - підкреслив Андрій Райкович. - Включайтеся у цю роботу. Народ дуже інертний, рівень самоорганізації населення надзвичайно низький, а якісні і дешеві послуги хочуть мати всі. А за якість надання комунальних послуг не лише я вам читатиму мораль, а мешканці вирішуватимуть – платити ти їм, чи ні.

Попереду нелегка та відповідальна робота, насамкінець зауважив міський голова, яка має обов’язково привести до якісних змін на комунальному фронті.

Усі новини