Керівники депутатських фракції у міській раді Кропивницького звірили позиції перед завтрашнім засіданням сесії на погоджувальній нараді

Вівторок, 14 березня 2017 16:37

Сьогодні, 14 березня, у міській раді Кропивницького відбулася погоджувальна нарада за участі міського голови, секретаря міської ради та голів депутатських фракцій.

Головним питанням порядку денного наради стала можливість проведення надзвичайно важливого для громади другого засідання восьмої сесії завтра, 15 березня.

Перше засідання, яке відбулося 21 лютого, не змогло розпочати свою та депутатів через не узгоджений підхід до формування порядку денного.

На сьогоднішній нараді міський голова Андрій Райкович повідомив, що на завтрішню сесію буде внесений порядок денний виключно із питань, які пройшли 20-денний термін оприлюднення на офіційному сайті міської ради. А ще завтра перед депутатським корпусом прозвітують представники поліції і прокуратури щодо ходу розслідування випадків нападів на депутатів.

Про це на погоджувальній передсесійній нараді повідомив міський голова Андрій Райкович. Очільник міста також звернув увагу на той факт, що проект рішення міської ради про скасування рішення виконавчого комітету щодо підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті ще не пройшов 20-денну процедуру публічного обговорення. У той же час, зважаючи на великий суспільний резонанс цього питання, Андрій Райкович запевнив, що поставить його на голосування за включення до порядку денного і особисто підтримає розгляд проекту рішення.

Міський голова також нагадав керівникам фракцій, що громада очікує від міської ради ефективних рішень у багатьох сферах життєдіяльності.

Секретар міськради Андрій Табалов під час наради відзначив, що відстрочка терміну проведення сесії призводить до значних втрат бюджетних надходжень. Зокрема авіакомпанія “УРГА” та низка інших очікують на затвердження договорів оренди землі, щоб вчасно сплатити кошти до міського бюджету.

У той же час голова фракції “Батьківщина” у міській раді продовжував відстоювати позицію щодо першочергового розгляду на сесії чотирьох питань, запропонованих групою депутатів під час минулого засідання.

По завершенні наради Андрій Райкович висловив переконання, що сьогоднішній діалог був обопільно корисний, а завтрішня сесія обов’язково розпочне результативну роботу на користь громади міста.

Усі новини