Інспекція з благоустрою закликає кропивничан тримати власні і орендовані земельні ділянки у належному санітарному стані

Вівторок, 15 червня 2021 15:55

Протягом січня-червня поточного року інспектори з благоустрою склали 722 протоколи про адміністративні правопорушення на нерадивих господарів у Кропивницькому.

Про це, зокрема, йшлося сьогодні, 15 червня, під час брифінгу керівника інспекції Олександра Брюховецького.

Він також проінформував представників ЗМІ, що найбільше протягом зазначеного часу кропивничани “відзначилися” захаращенням гіллям, будівельними залишками, брухтом та іншим непотребом своїх земельних ділянок та прилеглих до них територій. За подібними фактами з початку року складено 208 протоколів.

Ще 146 протоколів отримали юридичні особи, які взимку проігнорували необхідність очищення від снігу та посипання протиожеледною сумішшю прилеглих до своїх підприємств територій, а 90 протоколів інспектори склали на осіб, які перетворили належні їм земельні ділянки та місця поблизу них на вкриті бур’янами джунглі.

Дісталося на горіхи й 45 любителям проводити земляні роботи без відповідних погоджень і тим, хто вважає, що відновлення благоустрою після “розкопок” — зайва справа.

Крім того, 41 протокол складено на осіб, які займалися торгівлею без дозвільних документів та у невстановлених для цього місцях.

- Я закликаю містян відповідально ставитися до належного утримання своїх земельних ділянок, не допускати накопичення на них сміття та розростання бур’янів. Це тягне за собою не лише адміністративну відповідальність, але й часто несе шкоду людському здоров’ю. Пилок амброзії, наприклад, є надзвичайно потужним алергеном, - зазначив посадовець.

Усі новини