Хроніка війни, оголошеної ВАТ «Кіровоградгаз» кропивничанам: міська влада і громадськість спільно змусили відновити газопостачання котелень

Вівторок, 28 листопада 2017 16:12

Громадськість і міська влада спільними зусиллями змусили ВАТ «Кіровоградгаз» відновити газопостачання теплових котелень у Кропивницькому.

Сьогодні о 13.00 мешканці міста, депутати міської ради, представники засобів масової інформації прийшли до керівника ВАТ «Кіровоградгаз» з вимогою відновити газопостачання котелень у Кропивницькому і забезпечити належну подачу тепла до помешкань і соціальних об’єктів у Кропивницькому.

Розмова проходила на емоційно підвищених тонах, батьки дітей висловлювали обурення низькою температурою в садочках і школах. Депутат міської ради Олег Краснокутський озвучив усний депутатський запит з вимогою повідомити про час розблокування теплових пунктів в обласному центрі. Люди відмовилися покидати кабінет голови ВАТ «Кіровоградгаз», доки не буде віддана команда подати газ до котелень.

У свою чергу, керівник ВАТ «Кіровоградгаз» Олександр Гладкий намагався переконати людей, що питання у стадії вирішення, переговорний процес триває, проте назвати час розв’язання проблеми відмовлялвся.

Одночасно успішними виявилися перемовини у Києві, які вів міський голова Андрій Райкович. Очільник міста повідомив, що команда на включення газопостачання вже поступила і відновлення роботи котелень відбудеться найближчим часом.

А о 14.00, за інформацією начальника управління з питань надзвичайних ситуацій Сергія Коваленка, розпочалося розблокування котелень. Першими відновили газопостачання до теплових пунктів по вулицях Шатила і Академіка Корольова.

Станом на 15.50 у Кропивницькому із семи зупинених котелень запрацювали п’ять: крім названих, по вулицях Хабаровській, Миру та Робочій. Наразі виконуються роботи з пуску газу на котельню по вулиці Родимцева. Найскладніша ситуація на селищі Новому, де для відновлення газопостачання необхідно проводити земляні роботи.

Міський голова Андрій Райкович телефоном також повідомив, що повертається до Кропивницького і всі деталі його перемовин стануть відомими під час апаратної наради завтра, 29 листопада.

Усі новини