Хроніка перемоги: Андрій Райкович подякував мешканцям міста за активну позицію у протистоянні з ВАТ «Кіровоградгаз»

Середа, 29 листопада 2017 11:37

Антигромадська акція керівництва ВАТ «Кіровоградгаз» у Кропивницькому зупинена, газопостачання котелень відновлене і у цій історії поставлено крапку. Про це сьогодні. 29 листопада, під час апаратної наради заявив міський голова Кропивницького Андрій Райкович.

Очільник міста поінформував громаду, що весь вчорашній день він провів у переговорах в Києві: вів складні перемовини в Кабінеті Міністрів, Адміністрації Президента України. НАК «Нафтогаз України», але повернувся зі столиці із позитивними результатами.

Газопостачання котелень Кропивницького  відновлене у повному обсязі. Міський голова переконаний – відключення міста від газу було незаконним, а дії очільника «Кіровоградгаз» протиправними, і їх можна назвати  диверсією.

- Міська влада вжила всіх необхідних кроків - і з боку міської ради. І від виконкому, і від комісії з надзвичайних ситуацій: всі необхідні рішення, які регулюють погашення боргів минулих періодів прийняті, всі гарантійні документи і угоди нами складені, - наголосив Андрій Райкович. - Більше того - є рішення Кабінету Міністрів про заборону відключення газу під час опалювального сезону. Ми живемо в одній державі. Навіщо зовнішні вороги, коли є “Кіровоградгаз”?! Відразу після появи інформації про відключення міста від газопостачання я мав розмову з паном Гладким. Як міський голова я не відчув, що керівник одного із стратегічних підприємств на території області переймається цією областю і зокрема обласним центром. Тож нікому із заїжджих ми не дозволимо відчувати себе господарем у Кропивницькому, хай затямлять це раз і назавжди.

Окремо Андрій Райкович подякував містянам, які проявили свою громадянську позицію, не відсиджувались вдома, а підтримали міську владу і допомогли у вирішенні цієї проблеми.

А от діями поліції в цій ситуації очільник міста лишився незадоволений.

- Працівники «Кіровоградгазу» перекривали труби, які постачають газ до стратегічних у місті підприємств, а поліція чомусь нічого не бачила у цьому ознак кримінального злочину, – обурився міський голова. – Це було незаконне втручання, воно могло обернутися катастрофою для Кропивницького! А ви нічого не бачите?!

Андрій Райкович переконаний, що ця ситуація більше не повториться і більше ні у кого не виникне бажання так вчиняти. У той же час міський голова закликав містян активніше розраховуватись за комунальні послуги, зокрема за тепло. Адже нині рівень розрахунків низький: по підпpиємству "Теплоенеpгетик" є досить низькими – 70-71 %, а по ДП "Кіpовогpадтепло" – 82%.

- Після подій навколо відключення газопостачання можна зробити єдиний висновок: сила влади і  громади – у єдності!, - наголосив Андрій Райкович. – Якби люди не довіряли міській владі, вони б не вийшли на акцію протесту. Найдорожче, що є у стосунках – це довіра.

Усі новини