Хортинг – як система комплексної фізичної підготовки та виховання української молоді

Понеділок, 25 березня 2019 16:00

Кропивницькі хортингісти  взяли участь у науково-практичній конференції «Хортинг – національний бренд України в світі: Олімпійська перспектива»

Конференція, приурочена десятій річниці заснування хортингу  пройшла в Ірпіні.

Організатором конференції виступила вчена, секретар навчально-наукового інституту спеціальної фізичної і бойової підготовки та реабілітації, доцент кафедри фізичного виховання і спорту університету державної фіскальної служби України, кандидат педагогічних наук, голова ГО "Об'єднання педагогів і науковців України", голова науково-методичної колегії Української федерації хортингу, майстер спорту України з хортингу Зоя Діхтяренко.

У конференції взяли участь десять делегатів управління молоді і спорту міської ради Кропивницького - вихованці дитячо-юнацького клубу «Промінь» на чолі з Олегом Ковальчуком. Команда демонструвала навички роботи з холодною та вогнепальною зброєю, елементи обеззброєння та затримання порушників. Участь у конференції та демонстрація умінь вихованців    мала на меті  сприяти впровадженню у навчальні програми військово-патріотичного та військово-спортивного виховання молоді на прикладі центру з військової підготовки управління молоді і спорту.

- Сьогодні хортинг позиціонують не лише як бойове мистецтво, а й як систему комплексної фізичної підготовки, самовдосконалення, морального, духовного та культурного виховання, наближення до українських традицій, - зазначив керівник дитячо-юнацького клубу «Промінь»,  голова громадської організації “Цитадель ” Олег Ковальчук.

Усі новини