Хід реалізації медичної реформи в області став головною темою засідання регіонального відділення Асоціації міст України у Кропивницькому

Середа, 30 травня 2018 20:01

Сьогодні, 30 травня. у Кропивницькому відбулось засідання регіонального відділення Асоціації міст України. Головував на ньому очільник Кропивницького Андрій Райкович, якого торік, у листопаді одноголосно обрали головою Кіровоградського регіонального відділення Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України».

Сьогоднішня зустріч проходила в стінах обласної державної адміністрації. У її роботі взяли участь голова ОДА Сергій Кузьменко, голова обласної ради Олександр Чорноіваненко, народний депутат України Олександр Горбунов, та голови місцевих громад Кіровоградщини.

Чергове засідання платформи було надзвичайно актуальним, адже говорили про особливості впровадження медичної реформи в області. А ця тема нині не лише на слуху, реформа повним ходом реалізується у первинній ланці лікувальних закладів міста та області. У своєму вступному слові Андрій Райкович зауважив, що головне завдання сьогодні - зуміти якісно, без особливих втрат оптимізувати будь-які процеси, зуміти інтегрувати фахівців, не втрачати професіоналів, бо медицина вже відчула, як і інші сфери, відтік спеціалістів за межі країни.

- Не мені вам розповідати, що гострих проблем, зокрема, з недофінансуванням галузі, з реалізацією важливих державних програм у охороні здоров'я дуже багато, - відзначив Андрій Райкович. - Ми розуміємо, що зобов'язані навчитися відповідати викликам часу, адаптувати території, галузі до нових економічних умов.

Учасники засідання детально зупинилися на двох головних питаннях порядку денного: ознайомилися з основними законодавчими актами щодо змін в діяльності системи охорони здоров‘я, а також підвищення доступності та якості медицини в сільській місцевості і обговорили особливості автономізації закладів охорони здоров‘я.

З новим порядком надання первинної медико-санітарної допомоги, правилами вибору пацієнтами сімейного лікаря та підписання з ним декларації ознайомила учасників засідання начальник управління охорони здоров’я міської ради Кропивницького Оксана Макарук.

У свою чергу, голови ОТГ, міських, селищних та сільських рад озвучили проблемні питання роботи закладів охорони здоров'я і реформування галузі на місцях та долучили до обговорення шляхів їх вирішення народного депутата, керівництво області і провідних фахівців галузі.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13