Громадський контроль – запорука якості виконання будівництва, ремонтів і благоустрою у Кропивницькому

Четвер, 3 жовтня 2019 15:38

Сьогодні, 03 жовтня, секретар міської ради Андрій Табалов разом із депутатом міської ради від фракції “Наш край” Олегом Краснокутським проінспектували хід виконання будівельних робіт на Алеї Авіаторів, що на Новомиколаївці, та зустрілися із мешканцями будинку №9 по вулиці Добровольського.

Ініціював зустріч Олег Краснокутський, оскільки люди неодноразово скаржились йому на повільні темпи виконання робіт. Оскільки будівництво “Алеї Авіаторів” - це проєкт-переможець “Громадського бюджету”, на зустріч запросили Андрія Табалова як голову координаційної ради з питань бюджету участі у Кропивницькому. Також у розмові взяли участь начальниця управління житлово-комунального господарства міської ради Тетяна Савченко, очільниця ЖЕО № 1 Світлана Ковальова, а також керівник підрядної організації, яка виконує будівельні роботи.

- “Алея Авіаторів” дуже важливий проєкт “Громадського бюджету”, який став справжнім надбанням нашої каденції. Вже третій рік поспіль ми втілюємо в життя ініціативи, що знайшли підтримку у громади, - зауважив на початку зустрічі Андрій Табалов. - Це дуже важливо тому, що таким чином ми чуємо людей, які хочуть облаштувати свій двір чи сквер, а в ньому дитячий чи спортивний майданчик. Коли за проєкт віддає свої голоси велика кількість містян, для міської влади це сигнал, чого насправді хочуть люди.

За словами Олега Краснокутського, на участь у конкурсі “Громадський бюджет” свій проект “Алеї Авіаторів” подали курсанти льотної академії, щоб мати затишне місце відпочинку після занять, а також, щоб мамам з візочками було де прогулюватись. Жителі мікрорайону підтримали цей проєкт, і він переміг.

- Півтора місяця тому розпочались будівельні роботи, хід яких я просив вас контролювати, - звернувся до жителів Новомиколаївки депутат Краснокутський. - Вдячний вам за пильність і активність, бо, як ми з вами бачимо, роботи ледве просуваються. Тому я запросив секретаря міської ради і керівників виконавчих органів, щоб обговорити дану ситуацію і знайти шляхи вирішення.

Повільні темпи робіт мешканці прилеглих будинків пов’язують із недобросовісними робітниками, які зранку починають не плитку класти, а прикладатися до пляшки. Крім того, через підвищення рівня тієї частини алеї, що розташована по інший бік від проїжджої частини, у дощову погоду до людей у двори почала затікати вода, а це призводить до руйнування фундаменту і без того старих будинків. Свої претензії люди висловили керівнику підрядної організації, який запевнив усіх присутніх, що темпи робіт пришвидшать, і, відповідно до графіка, будівництво буде завершене до 30 листопада. Він також пообіцяв спрофілювати дорогу таким чином, щоб до житлових будинків не стікала дощова вода, а з недобросовісними будівельниками проведуть роз’яснювальну бесіду.

- Сьогодні ми приїхали проінспектувати хід будівельних робіт на Алеї Авіаторів, але почули багато нарікань від мешканців прилеглих будинків щодо неякісного ремонту даху, стану внутрішньодворових доріг і багато іншого. Звичайно, що люди хочуть, щоб їхній двір став кращим, але для цього їм і самим треба бути більш активними, - наголосив Андрій Табалов. - Якщо проводяться певні ремонтні роботи, громада повинна їх контролювати від початку і до кінця. А якщо є нарікання на якість виконання, одразу повідомляти про це відповідні виконавчі органи міської ради.

Зустріч завершилась домовленістю, що мешканці будинку напишуть лист на ім’я міського голови, щоб на наступний рік у бюджет заклали кошти на ремонт їхньої прибудинкової території. А будівельні роботи на Алеї Авіаторів і надалі перебуватимуть під пильним оком громадськості.

 

Усі новини