Громадська рада у Кропивницькому ініціює проведення перевірки розрахунків тарифів на проїзд у громадському транспорті

Четвер, 9 лютого 2017 19:18

Питання роботи громадського транспорту у Кропивницькому та можливе підвищення тарифів на проїзд стали предметом обговорення під час зустрічі міського голови Андрія Райковича із членами правління Громадської ради.

Заступник голови Громадської ради Людмила Шубіна звернулася до очільника міста із пропозицією не розглядати на виконкомі питання вартості проїзду до моменту завершення об’єктивної перевірки одного із базових тарифоутворюючих показників – кількості перевезених пасажирів по всіх маршрутах громадського транспорту у Кропивницькому.

Людмила Шубіна запропонувала утворити спеціальну комісію, куди б увійшли представники Громадської ради, профільного управління та перевізників. Така комісія б провела дослідження і їх результати можна було б використати для контролю розрахунків тарифів.

Крім того, представники Громадської ради внесли пропозицію переглянути практику укладання угод з транспортними підприємствами, які не мають власного транспорту та пришвидшити впровадження засобів об’єктивного контролю графіків руху пасажирського транспорту.

- Це абсолютно нормально, що ви, як представники громадськості проявили таку ініціативу і виступаєте за детальне вивчення питання перед прийняттям рішення, - відзначив під час зустрічі Андрій Райкович. – Практика продемонструвала, що поспішне підвищення вартості проїзду в інших містах викликало велике суспільне збурення і змусило місцеві влади звертатися до перевізників про крок назад у розрахунках тарифів.

Міський голова також звернув увагу на той факт, що міська влада неухильно дотримується всіх процедур розгляду тарифів.

- Ми не можемо не розглядати звернення перевізників, - наголосив Андрій Райкович. – Вони скористалися своїм правом, подали свої розрахунки. Завдання міської влади уважно їх перевірити, врахувати всі обставити і сказати “так” чи “ні”. Сьогодні ці проекти рішень розміщені на офіційному сайті міської ради і доступні для обговорення і надання пропозицій від громадськості.

Можливо, що прийняти рішення виконкому з першого засідання не вдасться, висловив припущення міський голова, оскільки питання тарифів надзвичайно складне і має велику суспільну значимість. Тож цілком вірогідно може бути, шо члени виконкому запропонують рекомендаційні рішення, у тому числі щодо утворення такої комісії, яку пропонує Громадська рада.

Усі новини