Громада розшукує депутатів для початку роботи сесійного засідання міської ради у Кропивницькому

П'ятниця, 7 квітня 2017 13:47

Сьогодні, 7 квітня, значна кількість представників громадськості, яка вдалася до масової акції за розблокування роботи міської ради, зайняли місця в сесійній залі.

Представники громади взяли слово перед початком роботи сесії і озвучили депутатському корпусу власні вимоги. Серед них першочергова – розблокувати роботу міської ради та розпочати сесійне засідання і прийняти важливі рішення, які очікує громада. Це і виділення коштів на забезпечення діяльності ПТУ, і забезпечення можливості важкохворих кропивничан отримувати пільгові ліки, житлові субсидії, матеріальні допомоги на лікування, і вирішення питань регулювання земельних відносин.

- Депутати, як представники інтересів громади та виборців нашого міста мають керуватися передусім їх інтерасами, - наголосив представник Громадської ради при виконавчому комітеті міської ради Кропивницького Олександр Тарасов. – Громадська рада вважає, що всі розбіжності між депутатами за політичними та іншими мотивами не повинні зупиняти нормальне життя в місті. Питання, які мають життєво-важливе значення для громади повинні без затримки розглядатися і ухвалюватися на сесіях.

Олександр Тарасов звернув увагу, що зірвання чергового зірвання сесії не дасть можливості спрямувати понад 7 мільйонів гривень на виплату житлових субсидій, понад 3 мільйона гривень на відшкодування вартості лікарських засобів, понад 1,5 мільйона гривень на виплати дітям-інвалідам. Крім того, не будуть виплачені кошти з міського бюджету на заробітну плату викладачам, стипендії студентам, не будуть розглянуті і вирішені питання матеріальної допомоги важкохворим мешканцям міста і виділення земельних ділянок учасникам АТО, не буде розглянуте питання про вимогу сксування абонплати за газ тощо.

- У цих рішеннях немає політики, - наголосив Олександр Тарасов. - Тому ми вимагаємо від усіх депутатів взяти участь у роботі сьогоднішнього засідання сесії та вирішити ці нагальні для міста проблеми.

А активіст обласного відділення Всеукраїнської благодійної організації “Всеукраїнська Мережа ЛЖВ” Володимир Бочаров – Туз передав депутатам символічно об’єднані червоною стрічкою 43 кулькові ручки, які мають підказати народним обранцям необхідність об’єднання задля прийняття важливих рішень, особливо тих, що стосуються здоров’я людей.

- Сьогодні, не зважаючи на те, що для Кропивницького передбачена державна субвенція на відшкодування вартості лікарських засобів дл лікування окремих захворювань, таких, як серцево-судинні хвороби, діабету ІІ типу, бронхіальної астма, державна програма “Доступні ліки” не реалізується в обласному центрі, - відзначив громадський активіст. – Щоб її запустити, необхідне рішення міської ради. До цього часу також не профінасовані капітальний ремонт відділення гострої судинної патології у міській лікарні швидкої медичної допомоги, придбання двох рентгенологічно-діагностичних комплексів Центральної міської лікарні Поліклінічного об’єднання міста.

Частина людей тримала в руках плакати з написами "Розшукується депутат", але місця депутатів із фракцій "Батьківщина", "РПЛ", "Свобода", "Самопомоч", частини БПП та “УДАРу” залишилися порожніми.

Міський голова Андрій Райкович ще раз приніс громаді вибачення за те, що конфлікти у міській раді заважають її ефективній роботі і не дають приймати важливі для громади рішення, але й висловив переконання, що робота ради буде обов’язково розблокована, а депутатський корпус об’єднається навколо інтересів мешканців міста.

Усі новини