Галина Негода: "Аварійне дерево, яке не витримало буревію і загрожувало перекрити русло Інгулу було прибрано"

Субота, 19 травня 2018 14:21

Дерево, яке цими днями прибирали біля мосту по вулиці Київській - аварійне і під час буревію впало в Інгул. Про це повідомила завідувач сектором екології управління земельних відносин і охорони навколишнього природного середовища Міської ради міста Кропивницького Галина Негода.

За словами пані Негоди, роботи із санітарного утримання річки Інгул розпочались ще у березні цього року і були призупинені з настанням так званого "режиму тиші" (триває з 1 квітня по 15 червня)

"Відповідно до програми природоохоронних заходів місцевого значення, нами було укладено договір на проведення санітарного утримання річки Інгул на території від підприємства "Теплоенергетик" (дамба) по вулиці Київській і до вулиці Михайлівській, - повідомила Галина Негода. - Роботи здійснює КП "Єлизавета". Вони виграли тендер, з ними укладений договір, вони проводять роботи. Згідно цього договору проводиться санітарне розчищення річки Інгул від порослі, очерету, трави та аварійних дерев, які повалені частково у річку або становлять загрозу для залізобетонного укріплення Інгулу.

Завсектором екології підкреслила, що підрядник сумлінно дотримується "сезону тиші", проте одне з аварійних дерев під час останнього буревію зламалось і його потрібно було прибрати"

"На минулому тижні одне з дерев, які були обстежені, впало в річку під час буревію, - поінформувала Галина Негода, - його тоді не встигли прибрати, тому довелося прибрати пізніше. На цьому роботи з видалення дерев призупиняють знову. По акту, який складено 4 травня цього року на території біля Інгулу в районі мосту по вулиці Київській залишаються ще 12 аварійних дерев - це клени, верба і тополі. Всі вони - самосіви, вік цих дерев - від 20 до 50 років, вони всі з нахилом. Вони руйнують залізобетонну конструкцію, вони несуть постійну загрозу падіння в річку і перекриття її русла, що в свою чергу загрожує підтопленню навколишніх житлових будинків. Ці аварійні дерева будуть прибиратись вже після закінчення "сезону тиші".

 

Фото зі спільноти "Озеленення Кропивницький"

Усі новини