Фізичні особи – підприємці ІІ групи у Кропивницькому сплачують єдиний податок за ставкою 10%, що складає 320 гривень

Середа, 5 квітня 2017 13:44

Фізичні особи – підприємці ІІ групи у Кропивницькому сплачують до бюджету єдиний податок за ставкою 10% від мінімальної заробітної плати. На цьому наголосив начальник управління економіки міської ради Андрій Паливода під час прес – конференції сьогодні, 5 квітня.

Міська рада пішла на зустріч підприємцям обласного центру і після підвищення рівня мінімальної заробітної плати, за зверненнями депутатів міської ради, Cпілки підприємців, за результатом обговорення на Координаційній раді підприємців, зменшила ставку єдиного податку для них із 20% до 10%. У грошовому еквіваленті це складає 320 гривень

У той же час, відзначив Андрій Паливода, минулого тижня до міської ради надходійшли скарги від підприємців на дії податківців, які продовжують нараховувати їм єдиний податок за підвищеною ставкою у розмірі 640 гривень

- У міській раді оперативно провели нараду за участю представників фіскальної служби, - повідомив Андрій Паливода. – Податківці пояснили, що у Кропивницькому оподаткування здійснюється виключно на підставі рішення міської ради, яким передбачається ставка 10%, тобто, 320 гривень. На їхню думку, мова може йти виключно про збій технічного характеру, оскільки нарахування податку здійснюється автоматично із використання спеціальної комп’ютерної програми.

Загалом, наголосив начальник управління, підприємці Кропивницького виконують планові надходження до міського бюджету. При запланованих у І кварталі 20 мільйонах гривень, зібрано близько 33 мільйонів. Загалом за рік планується залучити до міської скарбниці 88 мільйонів гривень від сплати єдиного податку.

Усі новини