Фармацевти Кропивницького виступають за заборону продажу ліків дітям до 14 років

Понеділок, 1 березня 2021 20:01

Питання заборони продажу лікарських засобів неповнолітнім стало головним у порядку денному робочої нараді заступника міського голови Сергія Колодяжного з представниками аптечної мережі міста.

- Нещодавно у Боярці препаратом “Дротаверин” отруїлися школярки. Одна з учениць загинула.  На жаль, подібні випадки отруєння зафіксовані в інших містах України. Нам необхідно докласти максимум зусиль аби запобігти такого роду нещасним випадкам. Міський голова поставив чітке завдання – організувати ефективну взаємодію органів місцевої влади та аптечного бізнесу. До того ж, посилену увагу необхідно приділяти роз'яснювальній роботі з учнями та батьками, розміщенню соціальної реклами, - наголосив під час наради Сергій Колодяжний.

У той же час, начальник управління охорони здоров'я міської ради Оксана Макарук рекомендувала аптекарям під час продажу лікарських препаратів звертати увагу на психоемоційний стан людини.

Під час обговорення представники аптечної мережі, що взяли участь у  нараді, висловили переконання про необхідність прийняття змін до закону України про заборону продажу  лікарських засобів дітям до 14 років.

Усі новини