Електронна кадастрова карта Кропивницького зробить розгляд питань землевпорядкування відкритими і прозорими

Вівторок, 5 грудня 2017 15:22

Впровадження електронної системи архітектурного і земельного кадастру Кропивницького сприятиме відкритості розгляду всіх питань у сфері регулювання земельних відносин в обласному центрі. На цьому наголосив начальник управління земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища Родіон Владов.

- Зміни до Регламенту діяльності міської ради міста Кропивницького щодо окремого порядку підготовки, розгляду та прийняття міською радою рішень з питань землевпорядкування, якими передбачається візуалізація земельних ділянок шляхом друкування витягів з карт, запропонував депутат міської ради Володимир Смірнов і це, безумовно, сприятиме відкритості процедури, - відзначив Родіон Владов. – У той же час дане питання не один раз розглядалося на профільній депутатській комісії. Наше управління пропонує іти у ногу з часом і дотримуватися законності у цих питаннях. Найкращим виходом у такій ситуації було б запровадження у міській раді Кропивницького електронного архітектурного і земельного кадастру міста. Тоді б кожен охочий мав можливість переглянути на електронній карті усі земельні ділянки, які вже надані громадянам, які пропонуються до надання та які вже оформлені у вигляді проектів рішень.

Родіон Владов також повідомив, що же наступного тижня до Кропивницького завітає автор подібного електронного проекту, вже реалізованого у Києві. Він презентує свій програмний продукт на відкритому засіданні постійної депутатської комісії. Мінімальна вартість електронного кадастру складає близько 1,5 мільйонів гривень, повідомив начальник управління, а ціна буде зростати із розширенням функціональних можливостей системи.

Усі новини