До Кропивницького завітали учасники “Зіркового ралі”

П'ятниця, 13 липня 2018 14:20

Сьогодні, 13 липня, на площі перед міською радою зібрались екіпажі автолюбителів та власників класичних авто “Зіркового ралі”.

Мешканці обласного центру мали змогу ознайомитись із зразками ретро авто-мототехніки, зробити пам’ятні фото та поспілкуватися з учасниками ралі. За ініціативи галереї «Єлисаветград» та за підтримки депутатів міської ради Сергія Кріпака та Андрія Кролевця учасники ралі вже вдруге відвідують Кропивницький у рамках автопробігу.

Головна мета «Зіркового ралі» - об’єднання прихильників ретро авто-мототехніки в Україні, популяризація відновлення та збереження історичної автомобільної спадщини. Автопробіг уперше стартував у 1913 році і відтоді став традицією, як і кінцева точка гонки – Одеса. Заходи «Зіркового ралі-2018» відбудуться 12-15 липня в багатьох містах країни і присвячені 105-річчю старту першого «зіркового» авторалі на теренах сучасної України за участю вітчизняних спортсменів.

- Дуже важливо, щоб на карті цих перегонів була проміжна точка у нашому місті, - наголосив Микола Цуканов. – Таким чином кропивничани матимуть змогу ознайомитись із ретро-спадщиною та сприяти її збереженню.

Учасників автопробігу привітав міський голова Кропивницького Андрій Райкович і подарував гостям на згадку про місто сувеніри.

Усі новини