Для діток, що перебувають у міській дитячій лікарні, шукатимуть турботливу і люблячу родину

Середа, 18 жовтня 2017 17:18

Сьогодні, 18 жовтня, заступник міського голови Наталія Дзюба та начальник служби у справах дітей міської ради Кропивницького Тетяна Тимоховська відвідали міську дитячу лікарню, щоб перевірити умови перебування чотирьох неповнолітніх дітей, які тимчасово вилучені з сім’ї через невиконання матір’ю батьківських обов’язків.

Приїхавши до медичного закладу, посадовці упевнились, що діти доглянуті, у них є все необхідне, а персонал лікарні надає маленьким пацієнтам усю необхідну медичну допомогу.

- Міська влада вдячна медичному персоналу лікарні за їхні добрі серця, за те, що піклуються про діток, як про рідних, - зазначила Наталія Дзюба. - Ми робимо все для того, щоб таких дітей було якомога менше, але піклуватись та виховувати дітей — це обов’язок батьків.

У свою чергу Тетяна Тимоховська пояснила, яким чином четверо дітей опинились у дитячій лікарні.

- Служба у справах дітей змушена була вжити заходів, щоб вплинути на батьків, які ухиляються від виконання своїх батьківських обов’язків. До того ж, дії матері постійно призводили до порушення прав дітей, - повідомила керівник служби у справах дітей. - Тому на підставі рішення виконавчого комітету міської ради було вжито саме такий захід як відібрання дітей. Ця загальна процедура здійснюється задля проведення медичного огляду дітей та їх подальшого влаштування у заклад чи родину.

Цього ж дня під час засідання комісії з питань захисту прав дитини одноголосно було прийняте рішення направити заяву до суду на відібрання дітей на рік без позбавлення батьківських прав. У горе-матері буде цілий рік, щоб змінити свій спосіб життя та покращити життєві умови для дітей. Якщо ні, постане питання про позбавлення її батьківських прав.

Крім того, членами комісії було погоджено, що до рішення суду щодо подальшого влаштування неповнолітніх старші діти перебуватимуть у дитячому будинку “Наш дім”, а найменша — в обласному спеціалізованому будинку дитини.

За словами Тетяни Тимоховської, для служби у справах дітей пріоритетною є сімейна форма виховання, тому спеціалісти докладуть усіх зусиль, щоб знайти люблячу й турботливу родину для дітлахів.

Усі новини