Діти, народжені серцем: у міській раді презентували проект, спрямований на подолання сирітства

Вівторок, 23 липня 2019 10:52

Сьогодні, 23 липня, під час прес-конференції у міській раді начальник управління з питань захисту прав дітей Тетяна Тимоховська та голова громадської організації “Відповідальне батьківство” Юлія Холодовська презентували соціальний ролик, головними героями якого стали діти, які потребують та дуже бажають мати родину.

Головна мета, з якою було створено відео — популяризувати серед кропивничан сімейні форми виховання. Бо кожна дитина, яка залишилась без батьківського піклування, незалежно від віку, потребує сімейного затишного оточення, батьківської любові та турботи.

За словами Тетяни Тимоховської, нині на обліку управління з питань захисту прав дітей перебуває 369 дітей, 89% із них влаштовані до таких сімейних форм виховання, як прийомна сім’я, дитячий будинок сімейного типу, опіка (піклування).

- У Кропивницькому функціонує три будинки сімейного типу, в яких виховується 25 дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, - повідомила Тетяна Тимоховська. - Також у нашому місті є 27 прийомних сімей, у яких виховується 39 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування.

У свою чергу, Юлія Холодовська розповіда про свій досвід виховання прийомних дітей та роботу в Асоціації жінок “ДІЯ”.

- Наша мрія: кожній дитині — родина! Ми хочемо, щоб громадськість побачила і почула цих діток. Нам здається, що таких дітей багато, це велика цифра і це просто статистика, - зазначила Юлія Холодовська. - Ми впевнені, що коли тато, мама побачать очі дитини, почують її голос, вони по-іншому подивляться на неї. Ми мріємо, щоб цей ролик, який ми зробили, торкнувся сердець щасливих сімей. Важливо, щоб у сім’ї, яка бере на виховання дитину, жила любов.

У Кропивницькому усиновлювачі об’єднались у громадську організацію “Відповідальне батьківство”, де вони разом навчаються бути прийомними батьками, діляться досвідом. Організація покликана для тих, хто задумується, щоб взяти на виховання дитину, розвіяти міфи, які існують навколо усиновлення.

Насамкінець кропивничан закликали не бути байдужими та задуматись над тим, щоб взяти на виховання дитину-сироту чи позбавлену батьківського піклування.

Усі новини